ΑΘΗΝΑ
01:37
|
08.09.2024
100 αστυνομικοί εκτιμάται πως βρίσκονται ήδη στο νησί στο πλαίσιο της έρευνας για την ανεύρευση των δραστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ινδονησιακή αστυνομία διεξάγει έρευνα για την σύλληψη τρομοκρατών που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τέσσερα άτομα που σύμφωνα με ομάδες δικαιωμάτων είναι Χριστιανοί, αποκεφαλίζοντας έναν από αυτούς και καίγοντας τα σπίτια τους.

Δέκα μαχητές που συνδέονται με “τρομοκρατική” ομάδα αποκεφάλισαν ένα θύμα και έκοψαν τους λαιμούς των υπολοίπων στο νησί Σουλαουέζι την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Άουι Σετιγιόνο.

Μιλώντας στο κανάλι ειδήσεων Metro TV, ο αξιωματούχος δεν εξήγησε το κίνητρο των επιτιθεμένων.

Η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη σε αριθμό Μουσουλμάνων χώρα στον κόσμο, μαστίζεται από την άγρια σύγκρουση κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητών από ανταρτικές ομάδες.

“Αυτή η επίθεση είναι μια ακόμη σοβαρή κλιμάκωση ενάντια στη χριστιανική μειονότητα στην Ινδονησία” , δήλωσε στο Reuters ο ερευνητής της Human Rights Watch, Αντρέας Χασόρνο.

Ο Γκομάρ Γκουλτόμ, επικεφαλής της Κοινωνίας Εκκλησιών στην Ινδονησία, δήλωσε στο Reuters ότι τα θύματα ήταν χριστιανοί και προέτρεψε τις αρχές να επιλύσουν την υπόθεση.

Η International Christian Concern, μια ομάδα υπεράσπισης των διωκόμενων Χριστιανών που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, δημοσίευσε στον ιστότοπό της την Παρασκευή ότι “ένας φερόμενος τρομοκράτης” σκότωσε τέσσερις χριστιανούς σε χωριό του νησιού Σουλαουέζι, καίγοντας και χριστιανικά σπίτια.

100 αστυνομικοί εκτιμάται πως βρίσκονται ήδη στο νησί στο πλαίσιο της έρευνας για την ανεύρευση των δραστών. Η έρευνα, υπό την ηγεσία της ινδονησιακής αστυνομίας και με τη βοήθεια του στρατού, μπορεί να αντιμετωπίσει εμπόδια καθώς το περιστατικό συνέβη σε ένα λοφώδες, απομακρυσμένο χωριό κοντά της περιφέρειας Σίγκι.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα