ΑΘΗΝΑ
14:24
|
05.05.2024
Ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε τον επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος, Μοχσέν Φαχριζαντέχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, κατηγόρησε σήμερα το Σάββατο το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

Εκκλησιαστικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ιράν απείλησαν με εκδίκηση για τη δολοφονία του Φαχριζαντέχ που έγινε χθες Παρασκευή. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Ιρανός επιστήμονας πέθανε στο νοσοκομείο αφού δέχθηκε σειρά πυροβολισμών από τους δολοφόνους, κι ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, κοντά στην Τεχεράνη.

“Για άλλη μια φορά, τα σατανικά χέρια της παγκόσμιας αλαζονείας βάφτηκαν με το αίμα των μισθοφόρων του σφετεριστικού σιωνιστικού καθεστώτος” όρος που χρησιμοποιείται ευρέως για το Ισραήλ από το Ιράν, δήλωσε ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε δήλωση του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

“Η δολοφονία του μάρτυρα Φαχριζαντέχ δείχνει την απελπισία των εχθρών μας και το βάθος του μίσους τους… Το μαρτύριο του δεν θα επιβραδύνει τα επιτεύγματά μας”.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, ότι υπήρχαν “σοβαρές ενδείξεις για τον ρόλο του Ισραήλ στη δολοφονία”.

Ο θάνατος του Φαχριζαντέχ θα μπορούσε να προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και των εχθρών του τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ περιπλέκει οποιαδήποτε προσπάθεια του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν για να αναβιώσει την ύφεση στις σχέσεις των δύο χωρών που ξεκίνησε επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, με αποκορύφωμα την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας JCPOA.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα