ΑΘΗΝΑ
01:22
|
08.09.2024
O συνταξιούχος στρατηγός Λόιντ Όστιν θεωρείται φαβορί για την θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σκέφτεται τον συνταξιούχο στρατηγό Λόιντ Όστιν ως υποψήφιο για υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios.

Ο σύντομος κατάλογος των υποψηφίων για τον αρχηγό του Πενταγώνου περιλαμβάνει επίσης τον πρώην γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, τη βετεράνο του πολέμου στο Ιράκ και γερουσιαστή Τάμι Ντάκγουορθ και την πρώην υφυπουργό Πολιτικής για την Άμυνα Μισέλ Φλώρνου.

Η Φλώρνου θεωρήθηκε πως είχε αρχικά το προβάδισμα, αλλά η επιχειρησιακή εμπειρία του Όστιν σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκεί η δέσμευση του Μπάιντεν να προωθήσει περισσότερους Αφροαμερικανούς σε θέσεις ευθύνης έφεραν τον Όστιν πιο κοντά στο υπουργείο Άμυνας.

Ο 67χρονος Όστιν υπήρξε από το 2013 έως το 2016 -όταν και αποσύρθηκε από το στράτευμα- διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης (CentCom, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία) που επέβλεπε την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών στο Ιράκ και στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία και της εδαφικής επέκτασης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα