ΑΘΗΝΑ
07:04
|
20.05.2024
Η Σερβία ανακάλεσε την απέλαση του Μαυροβούνιου πρέσβη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σερβία προέβη σε μια κίνηση ομαλοποίησης των σχέσεών της με το Μαυροβούνιο, με την ανάκληση της απέλασης του Μαυροβούνιου πρέσβη, Τάρζαν Μιλόσεβιτς. Η κίνηση αυτή γίνεται έπειτα από αίτημα του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ανακοινώθηκε την Κυριακή από την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς.

Η Σερβία είχε ανακηρύξει persona non grata τον Μιλόσεβιτς το Σάββατο, μετά από την απέλαση από το Μαυροβούνιο του Σέρβου πρέσβη, Βλανίμιρ Μπόζοβιτς, κατηγορώντας τον για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Μαυροβουνίου και συμπεριφορά μη συμβατή με τα πρότυπα της διπλωματικής υπηρεσίας.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας συναντήθηκε με τον Βούτσιτς και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς νωρίτερα την Κυριακή, οπού ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε πως “η ζωή είναι πιο σημαντική από τις διπλωματικές συμβάσεις” και ότι “ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τις σχέσεις με το Μαυροβούνιο“.

Σε δήλωσή της, η Σέρβα πρωθυπουργός είπε ότι “ο πρόεδρος μας ζήτησε να επανεξετάσουμε την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, διαβουλευτήκαμε με τους εκπροσώπους των Σέρβων στο Μαυροβούνιο, οι οποίοι το υποστήριξαν. Γι ‘αυτό στη συνάντηση αυτή, αποφασίσαμε ότι η Σερβία θα αποσύρει μονομερώς την απόφασή της να απελάσει τον πρέσβη του Μαυροβουνίου από τη Σερβία“.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα