ΑΘΗΝΑ
14:40
|
18.04.2024
Βραζιλιάνοι σε 57 δήμους θα κατευθυνθούν στις κάλπες για να εκλέξουν τις νέες δημοτικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βραζιλιάνοι σε 57 δήμους θα κατευθυνθούν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών για ανάδειξη δημάρχων σε Σάο Πάολο και Ρίο Ντε Τζανέιρο, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Οι κάλπες της Κυριακής, οι οποίες έρχονται μετά από έναν πρώτο γύρο ψηφοφορίας στις 15 Νοεμβρίου, θα είναι η τελευταία φορά που θα ψηφίσει η χώρα πριν τις προεδρικές εκλογές του 2022, όπου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας είδε λίγους υποψήφιους που υποστηρίζονται από τον υπερσυντηρητικό λαϊκιστή ηγέτη, που ονομάστηκε “τροπικός Τραμπ”, να διεκδικούν την εκλογή τους. Από τους 60 περίπου υποψηφίους που ενέκρινε ο Μπολσονάρου, μόνο εννέα προχώρησαν, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας O Estado de S Paulo.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο μοναδικός υποψήφιος που στήριξε ο Μπολσονάρου και είναι υποψήφιος για τη δημαρχία μιας από τις πληθυσμιακά μεγάλες πόλεις της χώρας είναι ο νυν δήμαρχος του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Μαρσέλο Κριβέλα, ο οποίος θεωρείται σίγουρο σχεδόν πως θα χάσει. Από την άλλη εκλογικά κέρδη αναμένονται για την Αριστερά, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Σάο Πάολο, όπου ο προερχόμενος από το αριστερό Κόμμα Σοσιαλισμού και Ελευθερίας, Γκιγιέρμο Μπούλος, θεωρείται φαβορί για τη νίκη.

Πηγές: Al Jazeera, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα