ΑΘΗΝΑ
19:26
|
25.04.2024
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ζητά τον τερματισμό του «πολέμου κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», απαντώντας σε έναν πολιτικό που κατηγόρησε αυτόν και τον Τζούλιαν Άσαντζ ως…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ζητά τον τερματισμό του «πολέμου κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», απαντώντας σε έναν πολιτικό που κατηγόρησε αυτόν και τον Τζούλιαν Άσαντζ ως «Ρώσους πράκτορες».


«Ο Σνόουντεν και ο Ασάνζ είναι Ρώσοι πράκτορες που αποτελούν άμεση απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τόνι Γκοντζάλες, εκλεγμένος βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας.

Το μήνυμα αποτελούσε απάντηση σε μια έκκληση από την εκπρόσωπο Τούλσι Γκάμπαρντ ώστε οι Σνόουντεν και Ασάνζ να λάβουν χάρη.

«Κρατάτε σημειώσεις, πολιτικοί», προειδοποίησε ο Σνόουντεν όταν απάντησε στον Γκονζάλες, «το να συκοφαντείς τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και τους εκδότες με προφανείς μαλ***ες δεν σε κάνει να πλημμυρίζεις από likes, αλλά από απαντήσεις από ένα έξαλλο κοινό»

Ο Σνόουντεν επεσήμανε τον αριθμό των επαναναρτήσεων που έλαβε το μήνυμα «Ρώσοι πράκτορες» (μόλις πάνω από 500 εκείνη τη στιγμή, και μόλις πάνω από 650 τώρα έναντι πάνω από 3000 σχολίων, πολλά από τα οποία επικρίνουν την ανάρτηση).

«Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε τον πόλεμο κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», πρόσθεσε ο Σνόουντεν.

«Η υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών ή η άσκηση δικαιωμάτων που προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση δεν κάνει κάποιον Ρώσο πράκτορα και οι αβάσιμες λασπολογίες δεν λογίζονται ως αποδεικτικά στοιχεία», έγραψε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζάστιν Αμάς (Μίσιγκαν) σε μια ανάρτηση στο Twitter που μοιράστηκε αργότερα ο Σνόουντεν.

Οι εκκλήσεις για χάρη για τον Σνόουντεν – ο οποίος παραμένει στη Ρωσία όπου διέφυγε μετά την αποχώρησή του από τις ΗΠΑ αφού το 2013 αποκάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα που δείχνουν ότι η κυβέρνηση συλλέγει μαζικά προσωπικά δεδομένα πολιτών – έχουν ενταθεί καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αφήσει το αξίωμα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες κατασκοπείας που σχετίζονται με τη δημοσίευση στρατιωτικών εγγράφων από το WikiLeaks πριν από μια δεκαετία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε βρετανική φυλακή αναμένοντας την απόφαση δικαστή σχετικά με το εάν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Όπως και η Γκάμπαρντ, ο βουλευτής Ματ Γκετζ (Φλόριντα), ο εκπρόσωπος Τόμας Μεΐσι (Κεντάκι), και άλλοι ζήτησαν να καταργηθούν οι κατηγορίες εναντίον του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Την Παρασκευή, ο Σνόουντεν δημοσίευσε εκ νέου μια δημοσκόπηση στο Twitter με περισσότερους από 78.000 ερωτηθέντες, όπου ρωτάει αν πρέπει να λάβουν χάρη. Σχεδόν το 70 τοις εκατό είπε ναι, ενώ λιγότερο από το 15 τοις εκατό είπε όχι.

Αν και προηγουμένως είχε ζητήσει την εκτέλεση του Σνόουνντεν πριν από την προεδρία του, ο Τραμπ είπε πιο πρόσφατα ότι είναι ανοιχτός σε μια χάρη και θα «εξετάσει» τη χορήγηση της.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα