ΑΘΗΝΑ
02:31
|
20.05.2024
Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων και ανάρτηση μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τις αναφορές των κυριακάτικων εφημερίδων «Βήμα» και «Δημοκρατία», όπου γίνεται λόγος για ελλιπείς ελέγχους, παραλείψεις, αμεριμνησία και την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη ενημέρωση της επιστημονικής επιτροπής και τον λάθος σχεδιασμό ως προς τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, αλλά και η τοποθέτηση μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που σε ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για ”κρεμάλες”.

Ν. Ηλιόπουλος: Εγκληματικές οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη. Σε γνώση του Μαξίμου το παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ

«Οι σημερινές καταγγελίες των εφημερίδων «Βήμα και Δημοκρατία» οφείλουν άμεσα να διερευνηθούν σε όλα τα επίπεδα. Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιούσε παράλληλο σύστημα καταγραφής με αποτέλεσμα την μη αληθή αποτύπωση των κρουσμάτων», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή όλων μας χωρίς να έχει πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία» και υπογραμμίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί «εδώ και τώρα την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής, δημοσιοποίηση που εδώ και έξι μήνες η κυβέρνηση αρνείται».

Τέλος, σχολιάζει ότι «τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και καθημερινά καταγράφουμε  αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί έστω και τα στοιχειώδη», για να καταλήξει πως «τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες του κ Μητσοτάκη».

ΝΔ: Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που από την αρχή της πανδημίας συγκρίνει τους νεκρούς του κορονοϊού με τους νεκρούς από το Μάτι, επανήλθε ζητώντας κρεμάλες».

«Το πρόβλημα δεν είναι η γραφικότητα των στελεχών τους. Το πρόβλημα είναι πως η κυρίαρχη ιδεολογία τους είναι ο Πολακισμός που εκφράζεται σταθερά από την κορυφή ως τη βάση και από τα υπόγεια του Κουμουνδούρου μέχρι την Αυγή» επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο.

«Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους, κάποιοι να περιφέρουν χαιρέκακα την μικροψυχία τους. Η κρισιμότητα των στιγμών στη δίνη μιας παγκόσμιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα