ΑΘΗΝΑ
16:27
|
26.06.2024
Η τσεχική κυβέρνηση θα επιτρέψει στα εστιατόρια και τα καταστήματα να ανοίξουν ξανά την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τσεχική κυβέρνηση θα επιτρέψει στα εστιατόρια και τα καταστήματα να ανοίξουν ξανά την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, καθώς το κύμα των μολύνσεων από κορονοϊό επιβραδύνεται, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι σήμερα την Κυριακή.

Η χώρα θα μετακινηθεί προς τα κάτω κατά ένα επίπεδο στο επίπεδο 3 στην κλίμακα κινδύνου των 5 επιπέδων κορονοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν, αλλά πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών για να επιτρέψουν την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συγκεκριμένα, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρθεί, αλλά οι παμπ πρέπει να κλείσουν έως τις 10 μ.μ. . Τα μουσεία και οι γκαλερί μπορούν να ανοίξουν με περιορισμένη χωρητικότητα ενώ θα μελετηθεί η δυνατότητα να γίνονται ατομικές αθλητικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους.

Οι θάνατοι στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων ανθρώπων έφτασαν τους 8.054 το Σάββατο και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων τα 518.649. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από 5.000 στις έξι από τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τέλος, θα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 50 ατόμων σε εξωτερικό χώρο και έως 10 σε εσωτερικό.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα