ΑΘΗΝΑ
11:22
|
19.05.2024
Έως και 392.000 πουλερικά θανατώθηκαν… προληπτικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε την έξαρση γρίπης των πτηνών σε εκτροφείο παπιών στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE) ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 19.000 πάπιες προσβλήθηκαν από το στέλεχος H5N8 μίας πολύ παθογόνου γρίπης των πτηνών, στη Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Νοτίου Κορέας συνολικά 392.000 κοτόπουλα και πάπιες σε συνολικά έξι αγροκτήματα θανατώθηκαν προληπτικά.

Τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη Νότια Κορέα δεν είναι τα πρώτα στον κόσμο. Την προηγούμενη εβδομάδα κρούσμα της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών, τύπου H5N8, ανακοινώθηκε από τη νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA).  

Η εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα μορφή της γρίπης των πτηνών εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη, θέτοντας σε συναγερμό τη βιομηχανία πουλερικών.  

Νωρίτερα και το Βέλγιο επιβεβαίωσε ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών, τύπου H5N5 σε μια φάρμα πουλερικών, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).  Το ξέσπασμα, που σημειώθηκε στη δυτική πόλη Μενέν, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, έχει σκοτώσει ήδη 600 πτηνά και οδήγησε στη θανάτωση άλλων 151.000 πτηνών στο σμήνος, ανέφερε ο OIE.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα