ΑΘΗΝΑ
13:50
|
25.04.2024
Εάν δεν ήταν γνωστή τραγουδίστρια, ο 36χρονος Κάαβαν θα ζούσε μέχρι το μοιραίο τέλος μία δύσκολη, μοναχική ζωή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν δεν ήταν το Τουίτερ και η γνωστή τραγουδίστρια της ποπ, Cher, ο 36χρονος Κάαβαν θα εξακολουθούσε ως σήμερα και για τα επόμενα χρόνια μέχρι το μοιραίο τέλος τη μοναχική ζωή στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν παλεύοντας να επιβιώσει μέσα σε αφόρητη μοναξιά.

Φαίνεται ωστόσο πως τελικά υπάρχει Θεός και για τους ελέφαντες!

Ο 36χρονος Κάαβαν, που είχε δοθεί ως δώρο από τη Σρι Λάνκα στην κυβέρνηση του Πακιστάν πριν 35 χρόνια και είχε μείνει μόνος του την τελευταία οκταετία έπειτα από το θάνατο της ελεφαντίνας που τον συντρόφευε για δεκαετίες, έφθασε σήμερα στην Καμπότζη.

Το τέλος της μοναχικής περιπέτειας του 36χρονου ασιατικού ελέφαντα στις θλιβερές εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου στο Ισλαμαμπάντ, που έκλεισε πριν λίγο καιρό γιατί ήταν ακατάλληλος για τη φιλοξενία ζώων, ήρθε χάρη στα χιλιάδες μηνύματα χρηστών του Τουίτερ για τον «πιο θλιμμένο ελέφαντα του κόσμου».

Ένα από αυτά τα μηνύματα έπεσε στην αντίληψη της γνωστής τραγουδίστριας Cher που μόλις είχε ιδρύσει την φιλοζωϊκή εταιρία «Free The Wild».

«–Σκέφθηκα, πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό; Πώς μπορώ να σώσω έναν ελέφαντα που είναι αλυσοδεμένος σε ένα υπόστεγο για 17 χρόνια ενώ βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά;» είπε η Σερ στους δημοσιογράφους, εξηγώντας πως έτσι ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη διάσωση της εταιρίες «Free The Wild».

Πριν καν φθάσει στο Πακιστάν, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή και με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Ιμράν Χαν, η Σερ έστειλε στον 36χρονο ελέφαντα ένα τραγούδι να τον συντροφεύει μέχρι την ώρα της ελευθερίας σε εθνικό πάρκο της Καμπότζης όπου ζει ελεύθερος, για πρώτη φορά, σε φυσικό περιβάλλον υπό την «διακριτική» επιμέλεια φροντιστών.

Το τραγούδι της Σερ λέγεται “A Dream is a Wish Your Heart Makes”. (σ.σ. «Ένα όνειρο είναι μία ευχή από την καρδιά σου»).

Η πιθανή αντίδραση του Κάαβαν  στο τραγούδι δεν έγινε γνωστή.

Η Σερ πάντως ευχαρίστησε τον Πακιστανό πρωθυπουργό με τον τρόπο που γνώρισε τον 36χρονο Κάαβαν. Με ένα «τουίτ» γεμάτο ευχαριστίες επειδή της έδωσε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την μεταφορά του (εως πρότινος… ) «πιο θλιμμένου ελέφαντα στον κόσμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα