ΑΘΗΝΑ
01:44
|
27.04.2024
“Θα ξαναγραφτεί από την αρχή” τόνισε ο Κριστόφ Καστανέρ.
epa08849510 Riot police clashes with protesters after a demonstration against the newly passed controversial global security law, in Paris, France, 28 November 2020. The global security legislation passed by the French Parliament aims to ban the distribution of photos in which police officers and gendarmes can be identified in a way which is harmful to their image. EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποσύρεται το νομοσχέδιο για την “Καθολική Ασφάλεια” μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Άρθρο 24 που απαγορεύει την βιντεοσκόπηση ή φωτογράφιση αστυνομικών εν ώρα δράσης, από τους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι “το νομοσχέδιο θα ξαναγραφτεί και μια νέα εκδοχή του θα υποβληθεί προς συζήτηση”. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Καστανέρ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση Μακρόν παραδέχεται πως έγιναν “παρεξηγήσεις” γύρω από το επίμαχο Άρθρο 24.

Χιλιάδες άνθρωποι σε 50 συγκεντρώσεις σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν το Σάββατο κατά της αστυνομικής βίας και υπέρ της ελευθεροτυπίας. Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του μαύρου μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ από αστυνομικούς, αλλά και το νομοσχέδιο περί “Καθολικής Ασφάλειας”.

“Ήμουν τυχερός που τα βίντεο που κατέγραψαν τον ξυλοδαρμό και με προστάτευσαν”, δήλωσε ο Ζεκλέρ. Τα βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη από την ιστοσελίδα Loopsider. Τα παρακολούθησαν περισσότεροι από 14 εκατομμύρια χρήστες και η καταδίκη ήταν συνολική. Ακόμη και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter αποκήρυξε αυτές τις συμπεριφορές, αναφέροντας ότι πρόκειται για εικόνες ντροπής.

Εν τω μεταξύ υπό προσωρινή κράτηση τίθενται οι τρεις γάλλοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του μουσικού παραγωγού στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ αναγγέλλοντας την έναρξη έρευνα εναντίον τους. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα