ΑΘΗΝΑ
22:43
|
04.10.2023

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε σήμερα στην αμερικανική εταιρία τεχνολογίας APPLE η κυβέρνηση της Ιταλίας για παραπλανητικές πληροφορίες σε διαφημίσεις και προωθητικό υλικό σχετικά με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε σήμερα στην αμερικανική εταιρία τεχνολογίας APPLE η κυβέρνηση της Ιταλίας για παραπλανητικές πληροφορίες σε διαφημίσεις και προωθητικό υλικό σχετικά με το κατά πόσο αδιάβροχα είναι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της εταιρίας.

Η Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού σε ανακοίνωσή της αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της εταιρίας σχετικά με το χρόνο κατά τον οποίο είναι αδιάβλητα από το νερό τα έξυπνα κινητά της αμερικανικής εταιρίας αναφέροντας: «Μόνο σε συνθήκες εργαστηρίου είναι βάσιμη η αδιαβροχοποίηση των προϊόντων της εταιρίας έως 30 λεπτά σε βάθος μεταξύ ενός και τεσσάρων μέτρων. Αυτό ισχύει επιπλέον μόνον εφόσον το νερό είναι καθαρό και όχι υπό φυσιολογικές συνθήκες. Και αυτό δεν διευκρινίζεται στο προωθητικό υλικό της εταιρίας».

Παράλληλα στηλιτεύεται και το ακόλουθο σημείο στα «ψιλά γράμματα» εγγύησης προϊόντων της εταιρίας  που αναφέρει πως δεν καλύπτει «ζημιά που προκαλείται από υγρά στοιχεία».

Η απόφαση της ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού αφορά τα ακόλουθα μοντέλα έξυπνων κινητών της Apple: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.και iPhone 11 Pro Max.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα