ΑΘΗΝΑ
08:19
|
26.04.2024
Η ακτιβίστρια και ηθοποιός μιλά για την τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηθοποιός, ακτιβίστρια και μία εκ των πρωταγωνιστριών της δημοφιλούς σειράς “Orange is the New Black” δηλώνει ότι δεν είναι “υπάρχει ασφάλεια αν είσαι τρανς άτομο” μετά την τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκε χθες Κυριακή στο Λος Άντζελες.

Η Κοξ σε ένα βίντεο δέκα λεπτών στον λογαριασμό της στο Instragram περιγράφει πώς μια απλή βόλτα στο πάρκο με μια φίλη της εξελίχθηκε σε εφιάλτη όταν ένας άνδρας με “επιθετικές διαθέσεις” τη σταμάτησε για να ρωτήσει τι ώρα ήταν.

Ο ίδιος άνδρας ρώτησε στη συνέχεια αν η Κοξ είναι “άνδρας ή γυναίκα”. Σύμφωνα με την ηθοποιό ο άγνωστος περαστικός επιτέθηκε στη φίλη της, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ. “Αυτός ο τύπος άρχισε να χτυπά τη φίλη μου. Έβγαλα το κινητό μου, κάλεσα την αστυνομία και ξαφνικά όλα τελείωσαν και ο τύπος εξαφανίστηκε”, λέει η Κοξ και προθέτει: “Φοράω την κουκούλα μου, τη φόρμα μου, τη μάσκα μου και είμαι τελείως καλυμμένη. Ποιον ενδιαφέρει αν είμαι τρανς; Πώς αυτό πρόκειται να επηρεάσει τη δική του ζωή;

Η Κοξ, η οποία υποδυόταν τη Σοφία Μπουρσέτ στη σειρά “Orange is the New Black” για τη ζωή φυλακισμένων γυναικών στις ΗΠΑ, ήταν η πρώτη τρανς υποψήφια για τηλεοπτικό βραβείο  Emmy. Είναι επίσης το πρώτο διεμφυλικό άτομο που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό “Time”.

Η 48χρονη Αμερικανίδα δήλωσε ότι έχει βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοια τρανσοφοβικά περιστατικά όταν ζούσε στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό “δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να με σοκάρει το γεγονός”. “Είναι απλά θλιβερό. Έχω βιώσει την κακοποίηση και τον εκφοβιασμό σε όλη μου τη ζωή. Αισθάνομαι τυχερή και ευγνώμων που αυτή τη φορά είχα δίπλα μου μια φίλη. Δεν υπάρχει ασφάλεια όταν είσαι τρανς άτομο. Εννοείται πως το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, αλλά είναι απλά θλιβερό. Δεν έχει σημαία ποιος είσαι. Μπορεί να είσαι η Λαβέρν Κοξ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό… εάν είσαι τρανς είναι δεδομένο ότι θα βιώνεις τέτοιες καταστάσεις στη ζωή σου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα