ΑΘΗΝΑ
21:55
|
24.04.2024
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/11) ο Νότης Σφακιανάκης, με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας, μετά τη σύλληψή του, το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του δύο γραμμάρια κοκαΐνης κι ένα όπλο.  

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί, αλλά ζήτσε και έλαβε αναβολή για τις 2 Δεκεμβρίου.

Κατά την άφιξή του στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, όταν ρωτήθηκε για τη σύλληψή του, απάντησε με ειρωνικό τρόπο “είμαι εγκληματίας”.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας μάλιστα στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους: “Δεν θέλω να πω κάτι. Θέλω να μην πω κάτι γιατί θα σας πω κάτι άσχημο”.

Ο χθεσινοβραδινός αστυνομικός έλεγχος ήταν τυπικός κι έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε στείλει SMS και αν διέθετε τις απαραίτητες βεβαιώσεις για να μπορεί να κυκλοφορεί εν μέσω λοκντάουν. Ο Σφακιανάκης έδειξε στους αστυνομικούς το SMS που είχε στείλει και -σύμφωνα με πληροφορίες- οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο που θα έπρεπε να γνωρίζουν. Εκείνος απάντησε αρνητικά, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου του και ανακάλυψαν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, για το οποίο δεν διέθετε άδεια περίπου δύο γραμμάρια κοκαΐνης.

Για το πιστόλι δήλωσε ότι το έχει γιατί κινδυνεύει η ζωή του και ότι η άδεια οπλοκατοχής του έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί. Για τα ναρκωτικά παραδέχτηκε ότι “είναι αυτό που ξέρετε”.

Την υπεράσπιση του τραγουδιστή ανέλαβε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατηγορία της οπλοκατοχής τού αποδόθηκε για τυπικούς λόγους (“η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, δεν είχε ανανεωθεί λόγω κορονοϊού”). Η υπεράσπιση ανέφερε επίσης ότι ο Σφακιανάκης έχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο όπλο εδώ και δεκαετίες, λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.  

Για τα ναρκώτικα, ο κ. Κούγιας σχολίασε ότι “ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι η μικροποσότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα