ΑΘΗΝΑ
23:47
|
01.05.2024
Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι κανένας από τους εθελοντές που εβολιάστηκε δεν έχει εμφανίσει κάποια σοβαρή ασθένεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συνολικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία Moderna, δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 94,1% αποτελεσματικό.

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι κανένας από τους εθελοντές που εβολιάστηκε δεν έχει εμφανίσει κάποια σοβαρή ασθένεια.

Η Moderna ανακοίνωσε επίσης ότι το εμβόλιό της είναι 100% αποτελεσματικό στις βαριές περιπτώσεις COVID-19, αλλά και ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας ήταν σταθερά σε όλες τις ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, εθνικότητας και φύλου. 

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την τρίτη φάση δοκιμών της μελέτης της Moderna, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 196 περιπτώσεις Covid-19 σε ολόκληρη τη δοκιμαστική ομάδα – 185 εκ των οποίων έλαβαν εικονικό φάρμακο, και 11 έλαβαν το κανονικό εμβόλιο.

Από τις δοκιμές σε αυτό το γκρουπ, προέκυψε εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου 94,1%.

Οι 196 πειπτώσεις Covid-19 περιελάμβαναν 33 ηλικιωμένους και 42 συμμετέχοντες αναγνωρίστηκαν σαν διαφορετικές κοινότητες (συμπεριλαμβανομένων 29 Ισπανόφωνων ή Λατίνων, 6 Μαύρων ή Αφροαμερικανών, 4 Αμερικανών ασιατικής καταγωγής και 3 πολυφυλετικών συμμετεχόντων).

Η αμερικανική εταιρεία, υποβάλει πλέον τα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου για άδεια έκτακτης ανάγκης και αναμένει από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να εξετάσει το αίτημά της κατά την συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου.

“Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και, κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτου”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα