ΑΘΗΝΑ
15:40
|
18.05.2024
Υπέστη ρωγμώδη κατάγματα και θα χρειαστεί να φοράει νάρθηκα-τύπου μπότα για αρκετές εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρός, τελικά αποδείχθηκε ο τραυματισμός που υπέστη το Σάββατο (28/11), ο Τζο Μπάιντεν, καθώς έπαιζε με έναν από τους σκύλους του, τον Μέιτζορ.

Αρχικά τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για διάστρεμμα στον αστράγαλο, όμως σύμφωνα με το CNN, οι εξετάσεις έδειξαν πως υπέστη ρωγμώδη κατάγματα. Ο γιατρός του Μπάιντεν ανέφερε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να φοράει νάρθηκα ποδοκνημικής ακινητοποίησης, μία ειδική μπότα δηλαδή, για μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν γλίστρησε ενώ έπαιζε με τον γερμανικό ποιμενικό του, Μέιτζορ, το Σάββατο (28/11) και επισκέφθηκε το ιατρείο ενός ορθοπεδικού στο Ντέλαγουερ για να εξεταστεί το απόγευμα της Κυριακής.

Παρόλο που οι αρχικές ακτινογραφίες δεν έδειχναν εμφανές κάταγμα, η αξονική τομογραφία επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν μικροσκοπικά κατάγματα σε δύο σφηνοειδή οστά, τα οποία βρίσκονται στο μέσο του πέλματος, διευκρίνισε εχθές ο γιατρός του, Δρ. Κέβιν Ο Κόνορ.

Ο Μπέιντεν καταγράφηκε από κάμερα να αποχωρεί από το ιατρείο το απόγευμα της Κυριακής με προορισμό το ιατρικό κέντρο όπου θα έκανε την αξονική τομογραφία. Παρόλο που είναι εμφανές ότι δυσκολεύεται να περπατήσει, στο βίντεο εμφανίζεται να περπατά χωρίς πατερίτσα ή άλλη βοήθεια.

Η οικογένεια Μπάιντεν, υιοθέτησε τον Μέιτζορ από φιλοζωική οργάνωση του Ντέλαγουερ το 2018. Ο σκυλάκος πρόκειται να γράψει ιστορία ως το πρώτος διασωθέν κατοικίδιο στον Λευκό Οίκο.

Μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών, έριξε νερό στο κρασί του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. “Γίνε καλά γρήγορα!”, του εύχεται σε μήνυμά του στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα