ΑΘΗΝΑ
12:46
|
26.04.2024
Τον "πλήρη τερματισμό" των συγκρούσεων στο Τιγκράι ζήτησε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον “πλήρη τερματισμό” των συγκρούσεων στη βόρεια περιφέρεια της Αιθιοπίας, Τιγκράι ζήτησε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που επιδίωξε με τον Αιθίοπα πρωθυπουργό, Αμπίι Άχμεντ.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ αναφέρεται πως ο Πομπέο ζήτησε την άμεση έναρξη διαλόγου ανάμεσα στην αιθιοπική κυβέρνηση και το “Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο Τιγκράι” (TPLF) υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητος “διάλογος για να εξασφαλιστεί η ελεύθερη, ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων” στις περιοχές των πρόσφατων συγκρούσεων, που προκάλεσαν χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση της Αιθιοπίας να εξασφαλίσει το σεβασμό “των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” των κατοίκων του Τιγκράι και όλων των εθνοτικών ομάδων της περιοχής.

Νωρίτερα, σήμερα ο αρχηγός της οργάνωσης (TPLF) Ντιμπρέτσιον Γκεμπρεμιχαΐλ, μιλώντας στο «Associated Press» κάλεσε τον Αιθίοπα πρωθυπουργό «να σταματήσει την τρέλα» και να αποσύρει τα στρατεύματα από το Τιγκράι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα