ΑΘΗΝΑ
17:50
|
25.04.2024
"Απλά έκλαιγε" γιατί ήθελε να είναι με τη γυναίκα του την ημέρα των Ευχαριστιών, εξηγεί ο γιατρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H φωτογραφία γιατρού με στολή προστασίας που αγκαλιάζει ηλικιωμένο, ασθενή την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών στο Τέξας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και του Τύπου αποτυπώνοντας την απελπισία των ασθενών με COVID-19.

“Απλά έκλαιγε”, είπε ο γιατρός Τζόζεφ Βαρόν, επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Γιουνάιτεντ Μεμόριαλ του Χιούστον. Βαρόν, που αγκάλιασε τον ηλικιωμένο.

“Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του. Προσπαθούσε να φύγει κι είχε αρχίσει να κλαίει”, εξηγεί ο γιατρός στο CNN, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε “απελπισμένος” και “λυπημένος” όπως ο μελαγχολικός ασθενής του.

“Πλησίασα και τον ρώτησα ‘γιατί κλαίτε;’. Μου απάντησε: ‘θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου’. Τον αγκάλιασα”, εξήγησε ο γιατρός, προσθέτοντας πως δεν κατάλαβε ότι τον φωτογράφιζαν.

Η νοσηλεία σε μονάδες για ασθενείς με την COVID-19 είναι πολύ πιο “δύσκολη” για τους ηλικιωμένους που αισθάνονται μόνοι κι εγκαταλειμμένοι, εξήγησε ο γιατρός. Κάποιοι ασθενείς, μάλιστα, έχουν προσπαθήσει να φύγουν από τη ΜΕΘ εξαιτίας του ότι “είναι τόσο απομονωμένοι”.

Τα καλά νέα είναι ότι ο θλιμμένος ασθενής πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από το τέλος της εβδομάδας, διευκρίνισε ο Δρ. Βαρόν.

Ο γιατρός, ο οποίος εργάζεται στη μονάδα εδώ και 256 ημέρες, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, εξέφρασε την “απόγνωσή του” για την παντελή αδιαφορία που δείχνουν πολλοί Τεξανοί για τις υγειονομικές συστάσεις.

Το Τέξας έγινε τον Νοέμβριο η πρώτη αμερικανική πολιτεία που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 21.800 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

“Δουλεύω καθημερινά ενώ πολύς κόσμος κάνει όλα τα λάθος πράγματα, πάει σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε εμπορικά κέντρα (…)”, στηλίτευσε ο Βαρόν.

“Πολλοί δεν ακούνε και καταλήγουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας μου. Αυτοί ας ξέρουν πως δεν θέλω να τους πάρω αγκαλιά”, παραδέχτηκε, καλώντας τους Τεξανούς να ακολουθούν πιστά τους υγειονομικούς κανόνες.

Αν τηρηθούν τα μέτρα και οι κανόνες προστασίας, “το υγειονομικό προσωπικό, όπως κι εγώ, ίσως μπορέσουμε να ξεκουραστούμε”, κατέληξε ο Δρ. Βαρόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα