ΑΘΗΝΑ
08:25
|
28.04.2024
O Ζάγιερ Γιόζεφ, πολέμιος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε πάρτι με ναρκωτικά & με πολλούς γυμνούς άνδρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος “Fidesz” της Ουγγαρίας, Ζάγιερ Γιόζεφ, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε πριβέ “κορονοπάρτι” στο κέντρο των Βρυξελλών, το οποίο χαρακτηρίζεται ως “όργιο” από την πλειονότητα των βελγικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Ζάγιερ Γιόζεφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ομολογεί την παρουσία στο πάρτι, στο οποίο διασκέδαζαν παρευρισκόμενα και πολλά στελέχη διπλωματικών αντιπροσωπειών. Η αστυνομία των Βρυξελλών αναφέρει ότι στο πάρτι “εντόπισε” 25 γυμνούς άνδρες, έναν ευρωβουλευτή και πολλούς διπλωμάτες. Στο πάρτι βρέθηκαν πολλά ναρκωτικά. Ο 58χρονος ευρωβουλευτής ζήτησε συγνώμη που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους κατά του κορονοϊού, ωστόσο αρνείται τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το δελτίο Τύπου από το γραφείο της εισαγγελίας των Βρυξελλών αναφέρει: “Ένας περαστικός κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είδε έναν άνδρα να προσπαθεί να διαφύγει από μια υδρορροή. Ο περαστικός δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τον άνδρα. Τα χέρια του άνδρα ήταν ματωμένα. Πολύ πιθανό να τραυματίστηκε κατά τη διαφυγή του. Ναρκωτικά βρέθηκαν στην τσάντα του. Δεν είχε πάνω του ταυτότητα. Τον συνόδευσαν στην οικία του όπου ταυτοποιήθηκε μέσω διπλωματικού διαβατηρίου ως ο S.J. γεννηθείς το 1961”.  

O Ζάγιερ Γιόζεφ υπέβαλε την παραίτησή του την Κυριακή που μας πέρασε. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: “Οι ειδήσεις στον βελγικό Τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και -καθώς δεν είχα ταυτότητα- δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση με μετέφερε στο σπίτι μου. Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω ναρκοτέστ, αλλά δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι ‘έκσταση’, αλλά δεν είναι δικό μου και δεν ξέρω ποιος και πώς το τοποθέτησε εκεί. Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή, εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου. Ζητώ συγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου λαμβάνοντας υπόψη τα 30 χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην κατηγορήσουν την πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή την πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ). Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József».

Ο Ζάγιερ Γιόσεφ είναι από τα παλιά στελέχη του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν. Συνέδραμε στη σύνταξη του νέου συντάγματος της Ουγγαρίας, ήταν επικεφαλής του κόμματος “Fidesz” στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου της ΕΕ.

Ο Ζάγιερ Γιόσεφ που συνελήφθη στο πάρτι με τους γυμνούς άνδρες στην περιοχή των Βρυξελλών με τα γκέι μπαρ – δίπλα σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα – ήταν από τους πρωτεργάτες και ένθερμους υποστηρικτές της εκστρατείας του ακροδεξιού Όρμπαν κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της χώρας του.

Το κόμμα του Όρμπαν δήλωσε για την παραίτηση του ευρωβουλευτή του: “Πήρε τη σωστή απόφαση. Αποδεχόμαστε τη συγνώμη του στην οικογένειά του, στην πολιτική κοινότητα και στους ψηφοφόρους του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα