ΑΘΗΝΑ
06:12
|
19.05.2024
Οι αρχές εντόπισαν τον φορβισμένο άνδρα σε άθλια κατάσταση. Είχε παντού πληγές και δεν μπορούσε να μιλήσει.
STOCKHOLM 2020-05-26 Polisens avspärrningsband Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT / Kod: 71754 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) och Expressen **
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Στοκχόλμης συνέλαβαν μία 70χρονη μητέρα που κρατούσε αιχμάλωτο για περίπου 30 χρόνια, τον 40χρονο σήμερα γιο της.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές εντόπισαν τον 40χρονο άνδρα σε πολύ άθλια κατάσταση.

Συγγενής του δήλωσε ότι o άνδρας εντοπίστηκε στο πάτωμα, χωρίς να έχει δόντια, έχοντας παντού πληγές και μώλωπες, ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει. Ο φοβισμένος άντρας δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις, ούτε να σταθεί όρθιος.

Η συγγενής κάλεσε ασθενοφόρο και ο άνδρας νοσηλεύτηκε. Η κατάστασή του εκτιμάται ως σοβαρή.

Η μητέρα φαίνεται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της στο σπίτι για 28 και πλέον χρόνια. Απομάκρυνε το παιδί από το σχολείο όταν ήταν 12 ετών και έκτοτε το κρατούσε συνεχώς στο σπίτι, απειλώντας το ότι οι άλλοι θα το βλάψουν και απαγορεύοντάς του να βγει έξω.

Η εισαγγελέας της Στοκχόλμης, Έμμα Όλσον, ανέφερε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η συγγενής που τον εντόπισε είπε επίσης, ότι το σπίτι όπου ζούσε η μητέρα και ο γιος δεν είχε καθαριστεί για δεκαετίες. Περιέγραψε το σπίτι ως μια “χωματερή” που θύμιζε ταινία τρόμου.

Όπως σημειώνει το δελτίου τύπου της αστυνομίας, αυτή τη στιγμή διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα.

Η ηλικιωμένη μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες για την παράνομη κράτηση του γιού της όπως και την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

 “Εξετάζουμε για πόσο καιρό ήταν φυλακισμένος, αλλά υποθέτουμε ότι ήταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα