ΑΘΗΝΑ
12:26
|
19.05.2024
Τέλος στη ναζιστική οργάνωση που προωθεί τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση της ακροδεξιάς οργάνωσης “Ταξιαρχία 44” με την κατηγορία ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός ναζιστικού κράτους.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τα σύμβολα της οργάνωσης, όπως τη νεκροκεφαλή με τις δύο χειροβομβίδες και τον αριθμό 44.

Στον κώδικα των Ναζί, ο αριθμός 4 αντιπροσωπεύει το γράμμα D και ο αριθμός 44 είναι μια συντομογραφία της “Division Dirlewanger”, παραστρατιωτικής και αιμοδιψούς μονάδας των ναζιστικών SS του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η “Dirlewanger Brigade”, γνωστή και ως “SS-Sturmbrigade Dirlewanger”, ή “Black Hunters”, έφερε το όνομα του ναζί διοικητή της, Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε με την μονάδα του μαζικές σφαγές αμάχων και εγκλήματα πολέμου στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.

“Δεν υπάρχει χώρος στη χώρα μας για μια ομάδα που σπέρνει μίσος και επιδιώκει την επανίδρυση ενός ναζιστικού κράτους”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σημειώνεται ότι μέλη της “Ταξιαρχίας Λύκων 44” δηλώνουν ανοικτά πίστη στον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ και επιδιώκουν να βάλουν τέλος στο δημοκρατικό κράτος, ενώ προωθούν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, ανέφερε το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα