ΑΘΗΝΑ
16:55
|
22.01.2021
Κατηγορίες για “ωμή παρέμβαση” – Καμία αντίδραση για τα “κόψε-ράψε” στο σάιτ και στο δελτίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Παγκόσμια θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους Covid-19” ήταν ο τίτλος είδησης στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ που τροποποιήθηκε σε “Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων: Αύξηση της θνητότητας από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη” .  

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις για το περιστατικό και παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση για “ωμή παρέμβαση” και “χειραγώγηση” της ενημέρωσης. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται από ορισμένα ΜΜΕ είναι τι πρόβλημα υπήρχε με τον τίτλο και το περιεχόμενο της είδησης που “κατέβηκε”. Ήταν ψευδής κι αν ήταν γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση όλες αυτές τις ημέρες.Στο κείμενο αναφερόταν:

«Καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική και  οι γιατροί έχουν εξαντληθεί.  Η τραγική κατάσταση αποτυπώνεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και στα επίσημα, στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, όπου φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στη θνητότητα, αφού στις 25 Νοεμβρίου ήταν πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύρια κατοίκους».

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ήρθε η ωμή παρέμβαση από το επιτελικό κράτος, με τον τίτλο να «διορθώνεται» σε «Ποια η πορεία των θανάτων από κορωνοϊό στην Ευρώπη (video)».

Ο αρχισυντάκτης του Μαξίμου λίγο αργότερα φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη καθώς έδωσε εντολή να αλλαχτεί εντελώς ο τίτλος και το κείμενο και να εξαφανιστεί το βίντεο από το δελτίο της ΕΡΤ.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε:  “Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία φρόντισε να μη συναντηθεί με καμία από τις αντιπροσωπείες των υγειονομικών που θα του ‘χαλούσαν’ το κλίμα, αποδείχθηκε δυστυχώς και ο ρόλος που έχει πια η δημόσια τηλεόραση υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου. Εξαφανίστηκε ρεπορτάζ από τα social media της ΕΡΤ3 λίγη ώρα μετά που αναρτήθηκε, το περιεχόμενο της οποίας ήταν δυστυχώς η παρουσίαση των τραγικών στοιχείων, που έφερναν την Ελλάδα στην χειρότερη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, στις 25 Νοεμβρίου 2020” αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης και καταλήγει: “Η κίνηση αυτή κατέστησε σαφές ότι στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, όπου οι πανηγυρισμοί των 100 θανάτων την ημέρα είναι ανεκτοί, δεν έχει καμία θέση η παρουσίαση της πραγματικότητας. Η ειρωνεία είναι ότι το 2016 ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βόρεια Κορέα, επειδή έδωσε δικαίωμα ψήφου στους νέους από τα 17”.

Το βίντεο που επίσης “εξαφανίστηκε”
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Έφυγε” ο Μάκης Μαϊλης

"Έφυγε" μετά από πολύμηνη περιπέτεια με την κατάσταση της υγείας του σε ηλικία 71 ετών το πρώην στέλεχος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα