ΑΘΗΝΑ
13:27
|
24.04.2024
Τουρκικά πυρά κατά της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ για τη δοκιμή των S-300 σε στρατιωτική άσκηση στην Κρήτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα προκάλεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Sabah, η δοκιμή των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 από την Ελλάδα και άλλους νατοϊκούς εταίρους κατά τη διεξαγωγή ασκήσεων στην Κρήτη.

“Η Ελλάδα δοκίμασε τους S-300 σε στρατιωτική άσκηση στις 23-27 Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής της Κρήτης. Η Γερμανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ συμμετείχαν επίσης στην άσκηση” αναφέρει το δημοσίευμα, στηλιτεύοντας την “υποκριτική” στάση των ΗΠΑ.

Οι “S-400 της Τουρκίας θα χρησιμοποιηθούν όπως χρησιμοποιούνται οι S-300 από ομάδα συμμάχων του ΝΑΤΟ” σχολιάζει μία εκ των πηγών ασφαλείας, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία.

“Οι ενέργειες της Ελλάδας ασκούν πίεση στις ήδη τεταμένες ισορροπίες στην περιοχή” καταγγέλει η ίδια πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της άσκησης φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν και άλλα συστήματα αεράμυνας, όπως τα TOR-M1, OSA-AKM, Hawk, ASRAD και το φορητό σύστημα αεροπορικής άμυνας Stinger (MANPAD) όπως και αντιαεροπορικοί πύραυλοι, ρωσικά, αμερικανικά και γερμανικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα μεσαίας και μικρής εμβέλειας.

Το σύστημα S-300, που ολοκληρώθηκε το 1978, έχει σχεδιαστεί για να αποκρούει αεροπορικές επιθέσεις μικρής και μεσαίας εμβέλειας και θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας στον κόσμο.

Το 1996, η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά S-300 και την ανάπτυξη του σε ελληνοκυπριακό έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα