ΑΘΗΝΑ
12:08
|
08.08.2022
Στόχος η μείωση του αριθμού πυρηνικών κεφαλών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι ζωτικής σημασίας η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών δήλωσε απόψε σε συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρετίζοντας τον ρωσο-αμερικανικό διάλογο με στόχο τηνπαράταση της συνθήκης «Νew START».

Με αφορμή την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων κατά την πρώτη μέρα συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ μετέφερε την απόφαση των χωρών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να συνεχίσουν τον διάλογο με τη Ρωσία, ισχυριζόμενος πως στην προκειμένη περίπτωση προσαρμόζεται «η στάση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση αποσταθεροποιητικών ενεργειών».

Η συμφωνία New START, που υπογράφηκε το 2010, είναι η μοναδική συμφωνία του είδους που παραμένει σε ισχύ μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ωστόσο ο ρωσο-αμερικανικός διάλογος κρίνεται απαραίτητος γιατί η συμφωνία εκπνέει στις 5 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο να παροτρύνει τις ΗΠΑ να παρατείνουν τη διάρκεια ισχύος της Συνθήκης New START αντί να συνεχίζουν “τις παράλογες σκέψεις” για τη στρατιωτική δυναμική της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα