ΑΘΗΝΑ
12:08
|
06.05.2024
Η αυτοκρατορία κήρυξε πτώχευση και πέρασε υπό καθεστώς διαχέιρισης έως ότου βρεθεί αγοραστής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν άντεξε στις πιέσεις της πανδημίας ο βρετανικός κολοσσός ένδυσης, Arcadia κι έτσι κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στο δρόμο 13.000 εργαζόμενοι.

Η αυτοκρατορία, στην οποία ανήκουν οι δημοφιλείς αλυσίδες ένδυσης Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis και Burton κήρυξε πτώχευση, και πέρασε σε καθεστώς διαχείρισης, έως ότου βρεθεί νέος αγοραστής.

Ο όμιλος Arcadia λειτουργεί 444 καταστήματα στη Βρετανία, και 22 στο εξωτερικό, ενώ είχε έντονη εμπορική δραστηριότητα και στο διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες, περίπου 9.000 από τους 13.000 εργαζόμενους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, λόγω της πανδημίας.

Πέρα από την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες υπάλληλοι του κολοσσιαίου λιανοπωλητή, η πτώχευσή του δημιουργεί “τρύπα” 350 εκατομμυρίων λιρών στο συνταξιοδοτικό ταμείο της εταιρείας, το οποίο αριθμεί 10.000 μέλη.

Η αγαπημένη της High Street αυτοκρατορία έδινε μάχη επιβίωσης και πριν την πανδημία, ενάντια σε νεότερους, διαδικτυακούς λιανοπωλητές μόδας, όπως οι Asos, Boohoo και Pretty Little Thing.

Ο γίγαντας της High Street, Σερ Φίλιπ Γκριν, δεν κατάφερε να εξασφαλήσει επιπλέον χρηματοδότηση για να πληρώσει τα χρέη της αυτοκρατορίας του που βούλιαξε στο τσουνάμι της πανδημίας.

Υπήρχαν βέβαια και πολλά δημοσιεύματα που επέκριναν τις σπατάλες του με έμφαση στο υπερ-σκάφος του κόστους 100 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα πάντως με τον Guardian μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει απολύσεις και τα καταστήματα και οι ιστοσελίδες του ομίλου θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Η κίνηση αυτή θα προστατέψει τον αυτοκράτορα Γκριν από τους πιστωτές τη στιγμή που αναζητείται αγοραστής για το σύνολο ή μέρος της εταιρείας. Ο 68χρονος Σερ, πάντως, δεν αναμένεται να υποβάλει καμία προσφορά.

Πηγή: BBC, Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα