ΑΘΗΝΑ
09:28
|
25.04.2024
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα μετά τα απανωτά "ρεκόρ" ημερησίων θανάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα απανωτά ρεκόρ ημερήσιων θανάτων που καταγράφονται στην Τουρκία, αναγκάζουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει αυστηρότερα απαγορευτικά μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ (Δευτέρα 30/11), οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 21:00 το βράδυ και 05:00 το πρωί τις καθημερινές, ενώ θα ισχύσει ολική απαγόρευση κυκοφορίας για τα Σαββατοκύριακα (από τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής ως τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας).

“Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών”, τόνισε την ομιλία του ο Ερντογάν για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα.

Ο απολογισμός των νεκρών λόγω Covid-19 στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα χθες, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρε. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις.  

Εδώ και τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, αλλά από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις. Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 13.746.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα