ΑΘΗΝΑ
22:12
|
20.05.2024
Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 δεν θα συμμετάσχει στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν, στο Μπαχρέιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεν θα συμμετάσχει στο προσεχές γκραν πρι του Μπαχρέιν, το τελευταίο της σεζόν.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, ο οποίος ήδη έχει κατακτήσει και τον φετινό παγκόσμιο τίτλο, βρέθηκε θετικός στον ιό σε τεστ που υποβλήθηκε τη Δευτέρα κι έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.  

Σύμφωνα με τη Mercedes, ο Χάμιλτον είχε υποβληθεί σε τρία τεστ την προηγούμενη εβδομάδα- ανάμεσά τους ένα το απόγευμα της Κυριακής- στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων και όλα ήταν αρνητικά στον ιό. Το πρωί της Δευτέρας όμως (30/11), ξύπνησε με ήπια συμπτώματα και ταυτόχρονα ενημερώθηκε ότι άτομο με το οποίο είχε έρθει σε επαφή πριν από την άφιξή του στο Μπαχρέιν, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Ο Χάμιλτον υποβλήθηκε επειγόντως σε νέο τεστ -το οποίο βγήκε θετικό- και μπήκε αμέσως σε καραντίνα.

Ο Χάμιλτον είναι ο τρίτος πιλότος της Formula 1 που διαπιστώνεται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό σε αυτή τη σεζόν, μετά τον Σέρτζιο Πέρεζ και τον Λανς Στρολ. Με δεδομένο ότι πρέπει να έχει αρνητικό τεστ για να επιστρέψει στη δράση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απουσιάσει από το τελευταίο Γκραν πρι της σεζόν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα