ΑΘΗΝΑ
08:12
|
12.05.2024
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, απετράπη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως είναι και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που αναφέρει ότι απετράπη απόπειρα δολοφονίας του.

Η είδηση πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους είναι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Sozcu, ενώ αναφορά στην υπόθεση υπάρχει και στην Cumhurriyet.

Στο πρωτοσέλιδό της, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, η Sozcu αναφέρει ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Εκρέμ Ιμάμογλου, το οποίο όμως απετράπη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι σωματοφύλακες του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διαψεύδει, πάντως, την πληροφορία αναφέροντας πως δεν υπήρξε τέτοιο μήνυμα από την πλευρά τους προς τους σωματοφύλακες.

“Κρίθηκε σκόπιμο να κάνουμε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα όργανα των μέσων ενημέρωσης, ότι συνελήφθησαν μαχητές του DAESH που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ιμάμογλου” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, τονίζοντας ότι
“κατά καιρούς, τέτοιες ειδοποιήσεις γίνονται εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, πρεσβύτερρων του κράτους, προσώπων που υπόκεινται σε προστασία, προσώπων, θεσμών και τόπων που μπορούν να προκαλέσουν λόγω των καθηκόντων τους.
Αυτές οι ακροάσεις ή ειδοποιήσεις κοινοποιούνται στα σχετικά πρόσωπα και κάθε ένα από αυτά ενημερώνεται.
Τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται από τις μονάδες μας σε αυτό το θέμα.
Δεν υπάρχει απόπειρα δολοφονίας ή σύλληψη δολοφόνου όπως αναφέρεται στην έκθεση.
Οι προσπάθειές μας εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των PKK / PYD, DAESH, FETO και DHKP-C, συνεχίζονται αδιάκοπα και αποφασιστικά για την ειρήνη του έθνους μας και την ασφάλεια της χώρας μας” καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σημειώνεται, ότι οι σχέσεις του δημάρχου Κωνσταντινούπολης με τον Τούρκο πρόεδρο είναι τεταμένες καθώς ο Ιμάμογλου κατηγορεί ανοιχτά την κεντρική κυβέρνηση για λήψη αποφάσεων “χωρίς να ρωτά τον λαό της Κωνσταντινούπολης και τους θεσμούς της πόλης”.
Είναι πασιφανές ότι ο Ερντογάν δεν του έχει συγχωρήσει τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές του 2019, όταν το AKP κέρδισε όλους τους δήμους εκτός από εκείνους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Ιμάμογλου δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα της απόπειρας εναντίον του μετά τα δημοσιεύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα