ΑΘΗΝΑ
23:36
|
04.05.2024
Νύχτα τρόμου στην Καμετά. 30 άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα, ένας όμηρος έχασε τη ζωή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμμορία ενόπλων εισέβαλε σε τράπεζα στην Καμετά της βόρειας Βραζιλίας, εξαπέλυσε επίθεση και κρατούσε ομήρους στους δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση στην τράπεζα της Καμετά είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την εισβολή ενόπλων σε τράπεζα της πόλης Κρισιούμα στη νότια Βραζιλία, η οποία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αρχές δεν πιστεύει ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Βίντεο από την επιδρομή στην τράπεζα της Καμετά δείχνουν μια ομάδα ομήρων να περπατά στους δρόμους της πόλης υπό την απειλή των όπλων. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της ληστείας σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Ο βουλευτής της περιοχής Έντερ Μάουρο δήλωσε ότι το θύμα της επίθεσης είναι ένας εκ των ομήρων, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών.  Ο στόχος της επίθεσης ήταν υποκατάστημα της τράπεζας “Banco do Brasil”. Ο ίδιος τραπεζικός όμιλος χτυπήθηκε μία ημέρα νωρίτερα στην Κρισιούμα.  

Και οι δύο ληστείες σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες με βαρύ οπλισμό και με δεκάδες οχήματα εμφανίστηκαν έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας και πήραν ομήρους τους οποίους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες.



Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες έμειναν στην πόλη για περίπου 90 λεπτά πριν διαφύγουν με άγνωστη λεία και προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά διέφυγαν με αυτοκίνητα και στη συνέχεια φέρονται να επιβιβάστηκαν σε βάρκες στις όχθες του ποταμού Τοκαντίν.

Τι συνέβη στην Κρισιούμα


Οι δράστες απέκλεισαν πολλούς δρόμους στο κέντρο της πόλης και έπιασαν ομήρους εργάτες οι οποίοι εκείνη την ώρα έβαφαν μια διάβαση πεζών. Υποχρέωσαν μάλιστα τον έναν από αυτούς να μεταφέρει τη λεία τους στα οχήματα με τα οποία στη συνέχεια διέφυγαν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Μερικές ώρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε τα οχήματα, όχι όμως και τους ληστές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι επιχείρησαν να πάρουν 810.000 ρεάλ (περίπου 128.000 ευρώ) που είχαν πέσει στο πεζοδρόμιο. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν οι συλληφθέντες έχουν κάποια σχέση με τους ληστές.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ένα βίντεο στο οποίο πυροτεχνουργοί απομακρύνουν από το σημείο, με τη βοήθεια ενός ρομπότ, περίπου 30 κιλά εκρηκτικών υλών που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Ο δήμαρχος της Κρισιούμα, Κλέζιο Σαλβάρο, κάλεσε το πρωί τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

Τον περασμένο Ιούλιο, μια συμμορία είχε τρομοκρατήσει μια μικρή πόλη στην Πολιτεία του Σάο Πάουλο, το Μποτουκάτου, για να διαπράξει μια παρόμοια ληστεία με εκρηκτικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα