ΑΘΗΝΑ
18:50
|
18.04.2024
Συνεργεία του δήμου εργάζονται νυχθημερόν για το άνοιγμα νέων ταφώνων "ειδικού σκοπού".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA στα κοιμητήρια Θέρμης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται στη σειρά εκατοντάδες νέα μνήματα θυμάτων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων ταφώνων ειδικού σκοπού στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου και από εργάτες με ειδικές στολές που εργάζονται νυχθημερόν.

Επιπρόσθετα, τουλάχιστον 70 ταφές έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει αντίστοιχος χώρος ταφής των θυμάτων από κορονοϊό με εκείνον της Θέρμης, ενώ ακόμη 130 ταφώνες είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον Απρίλιο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 160 κηδείες θυμάτων κορονοϊού, ενώ οι περισσότερες απ’ αυτές έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης μιλώντας σε δραματικούς τόνους, στην εκπομπή Live News του Mega, αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για τη δημιουργία ξεχωριστού χώρου στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορωνοϊού.

“Χάρη σε αυτό δεν ζούσε σκηνές από την κόλαση του Δάντη”, τόνισε, “μέσα σε 2 ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid”.

“Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…”, κατέληξε.

Σύμφωνα με την πρόταση του Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Κοιμητηρίων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, “οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορονοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται ‘ταφώνες ειδικού σκοπού'” στα νεκροταφεία της Θέρμης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα