ΑΘΗΝΑ
23:25
|
23.04.2024
Πρόκειται για φόρους, κυρίως δασμούς, που συλλέγει το Ισραήλ για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ μετέφερε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια που όφειλε από τη συλλογή φόρων στην Παλαιστινιακή Αρχή, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

“Η ισραηλινή κυβέρνηση μετέφερε όσα όφειλε στην Παλαιστινιακή Αρχή δηλαδή 3.768 δισεκατομμύρια σέκελ” (1,15 δισεκ. δολάρια, 950 εκ. ευρώ), ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Αστικών Υποθέσεων, Χουσέιν αλ Σέιχ.

Πρόκειται για φόρους, κυρίως δασμούς, που συλλέγει το Ισραήλ για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής, η καταβολή των οποίων είχε παγώσει μετά την αναστολή της συνεργασίας τους τον Μάιο.

Στις αρχές της εβδομάδας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι “το συμβούλιο ασφαλείας έχει εγκρίνει τη μεταφορά των χρημάτων στην Παλαιστινιακή Αρχή”, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του ποσού.

“Οι Παλαιστίνιοι έχουν ‘δικαίωμα’ σε αυτά τα χρήματα, τα οποία θα προσφέρουν ανάσα στην παλαιστινιακή οικονομία η οποία είναι αντιμέτωπη με σοβαρή δημοσιονομική κρίση”, υπογράμμισε τη Δευτέρα (1/12) ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα