ΑΘΗΝΑ
13:58
|
03.05.2024
Επιπλέον, απειλεί με βέτο στο Νόμο περί Εθνικής Άμυνας αν δεν καταργηθεί το άρθρο που προστατεύει τα social media.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν το βάζει κάτω ο Ντόναντ Τραμπ καθώς σκοπεύει να επαναδιεκδικήσει τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ σε μία τετραετία.

“Ήταν τέσσερα φοβερά χρόνια. Προσπαθούμε να τα κάνουμε άλλα τέσσερα χρόνια. Διαφορετικά, θα σας δω σε τέσσερα χρόνια” ακούστηκε ο Τραμπ να λέει κατά τη διάρκεια δείπνου στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Τρίτης (1/12).

Το βίντεο με την παραπάνω υπόσχεση-Τραμπ μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook από την πρώην πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Οκλαχόμα, Παμ Πόλαρντ, η οποία παρευρέθηκε στη δεξίωση. Στη συνέχεια όμως, η ίδια διέγραψε το live ή περιόρισε την πρόσβαση σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι κέρδισε τις εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε “νοθευμένες”, αναφερόμενος στον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ανακήρυξαν νικητή τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Απειλές για βέτο στον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας αν δεν καταργηθεί το Άρθρο 230

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στη μάχη του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ανακοίνωσε, την Τρίτη (01/12) ότι σκοπεύει να “θέσει βέτο” στον Εθνικό Νόμο περί Εξουσιοδότησης Άμυνας (NDAA), αν δεν καταργηθεί το Άρθρο 230 που προστατεύει τις εταιρείες τεχνολογίας από αγωγές για το περιεχόμενο των χρηστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ κατηγορεί εδώ και μήνες το Facebook, το Google και το Twitter, ισχυριζόμενος ότι ανήκουν στην “ριζοσπαστική Αριστερά” και ότι είναι προκατειλημμένα απέναντι στους Συντηρητικούς.

Το Άρθρο 230 του Νόμου περί Ευπρέπειας της Επικοινωνίας (CDA) ορίζει ότι “κανένας πάροχος ή χρήστης μιας διαδραστικής υπηρεσίας μέσω υπολογιστή δεν αντιμετωπίζεται ως εκδότης ή εκφραστής οποιωνδήποτε πληροφοριών παρέχονται από άλλον πάροχο περιεχομένου πληροφοριών”.

Χαρακτηρίζοντας το Άρθρο 230 “σοβαρή απειλή” για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ακεραιότητα των εκλογών υποστήριξε σε ανάρτησή του τα εξής: “Το Άρθρο 230, που είναι ένα δώρο από τις ΗΠΑ και προστατεύει την ευθύνη των “Big Tech” (οι μόνες εταιρείες στην Αμερική που το έχουν – εταιρική ευημερία!), αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών. Η χώρα μας δεν μπορεί ποτέ να είναι ασφαλής εάν το επιτρέψουμε να ισχύει. Επομένως, εάν το πολύ επικίνδυνο και άδικο Άρθρο 230 δεν τερματιστεί πλήρως ως μέρος του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας (NDAA), θα αναγκαστώ αναμφίβολα να θέσω βέτο, όταν το νομοσχέδιο σταλεί στο όμορφο γραφείο”.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα