ΑΘΗΝΑ
10:35
|
18.05.2024
"Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο" δήλωσε συντετριμμένος ο δήμαρχος του Τριέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί – μεταξύ των οποίων ένα βρέφος εννέα εβδομάδων – και στους 15 οι τραυματίες από το τραγικό περιστατικό στην πόλη Τρίερ, στη Δυτική Γερμανία, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών και κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το SUV μάρκας Range Rover πάνω στους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα.

Επί τέσσερα λεπτά καταδίωκε πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Εκτός από το βρέφος, τραγικό θάνατο βρήκαν επίσης τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, καθώς κι ένας άντρας 45 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

“Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους” ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Αστυνομία.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης.

“Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση”, δήλωσε συντετριμμένος ο δήμαρχος του Τριέρ, Βόλφραμ Λάιμπε, αναφέροντας επίσης πως το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, τα κίνητρά του δράστη που εμφανίζει σημάδια ψυχικής διαταραχής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες ο 51χρονος είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο.

“Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη” δήλωσε, εκφράζοντας την οδύνη της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα