ΑΘΗΝΑ
02:24
|
10.05.2024
Κατέθεσε ενόρκως για τις διοργανώσεις εκδηλώσεων σε ξενοδοχείο της οικογενείας Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κόρη του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ιβάνκα Τραμπ, κατέθεσε ενόρκως για υπόθεση κατάχρησης υπέρογκων πόσων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων το 2017 σε ξενοδοχείο που ανήκει στην οικογενειακή επιχείρηση.

Η αγωγή, η οποία έχει κινηθεί από τον γενικό εισαγγελέα της περιφέρειας της Κολούμπια, Καρλ Ρασίν, αναφέρει ότι ο κτηματομεσιτικός όμιλος Τραμπ και άλλοι φορείς καταχράστηκαν υπέρογκα ποσά για να αποκομίσει κέρδη η οικογενειακή επιχείρηση του απερχόμενου προέδρου. Σύμφωνα με την αγωγή του Καρλ Ρασίν το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ομίλου Τραμπ στην Ουάσινγκτον εισέπραξε “υπέρογκα ποσά” για εκδηλώσεις που όπως φαίνεται έλαβαν χώρα από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Η Ιβάνκα Τραμπ αποκήρυξε την υπόθεση, η οποία, όπως είπε, είναι “πολιτικά υποκινούμενη».  Σε ανάρτησή της στο Twitter η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου, ανέβασε φωτογραφία του ηλεκτρονικού μηνύματος (email) με το ποσό που καταβλήθηκε στο ξενοδοχείο κάνοντας λόγο για “λογικές τιμές αγοράς”. “Αυτή η έρευνα είναι μια επιπλέον επίδειξη της εκδικητικής πολιτικής των αντιπάλων μας και μια κατασπατάληση των δολαρίων των Αμερικανών φορολογουμένων”, σχολίασε η Ιβάνκα Τραμπ.

Ο Καρλ Ρασίν έχει επίσης ανακρίνει τον Μίκαελ Νταμέλινκορτ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ξενοδοχείου Τραμπ στο κέντρο της Ουάσιγκτον, τον Έρικ Ντάνζιγκερ, διευθυντή της ξενοδοχειακής επιχείρησης του Tραμπ, αλλά και τον Τόμας Μπάρακ Τζ. μακροχρόνιο φίλο του προέδρου και πρόεδρο της επιτροπής εγκαινίων. Δεν δημοσιεύτηκαν ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των συγκεκριμένων καταθέσεων.

Ο Ρασίν υποστηρίζει ότι η εναρκτήρια επιτροπή του Τραμπ πραγματοποίησε μια αδικαιολόγητη πληρωμή η οποία ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια στο ξενοδοχείο του ομίλου Τραμπ.  Πρόκειται για μία ακόμη από τις πολλές και ποικίλες νομικές υποθέσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο Τραμπ, η οικογένειά του και οι συνεργάτες του, σε μια περίοδο που συμπίπτει με την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ επιστρέφει ξανά στην ιδιωτική ζωή τον επόμενο μήνα. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Στο μεταξύ η Νέα Υόρκη έχει γεμίσει με αφίσες με τον τίτλο “Ανεπιθύμητη” και με φωτογραφία της κόρης του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα