ΑΘΗΝΑ
03:47
|
20.04.2024
Επιβεβαιώθηκε το καλό επίπεδο διμερών στρατιωτικών σχέσεων κατά τις επαφές του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στο Κάιρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εξαιρετικό επίπεδο της τριμερούς συνεργασίας και στον τομέα της Άμυνας μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στο Κάιρο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την πραγματοποίηση των ετήσιων ασκήσεων ΜΕΔΟΥΣΑ που αυτή τη χρονιά γίνεται με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συνεργασία Καίρου-Αθήνας «παράδειγμα καλής γειτονίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, που στηρίζεται πάντοτε σε διεθνείς κανόνες».

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας δηλώνοντας ικανοποιημένος για το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας αμφοτέρων χωρών αλλά και από κοινού με την Κύπρο, όπως καταγράφεται και από την μεγάλη αεροναυτική στρατιωτική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας επισημαίνεται πως η τριμερής συνεργασία Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου βασίζεται στο “σεβασμό, την καλή γειτονία και τα αμοιβαία συμφέροντα των τριών χωρών, σύμφωνα με διεθνείς κανόνες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου”.

Εξίσου ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ηγέτη και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μοχάμεντ Ζάκι.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος μετέφερε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του στην Αίγυπτο αντικατοπτρίζει την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία τους να εργαστούν για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Επισήμανε δε πως σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα “θέλει να ενισχύσει την διμερή σχέση μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και τομέα ασφάλειας”.

Ανάλογη ανάρτηση έκανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Τουίτερ εγκωμιάζοντας τις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις.

Η συνάντηση του Αιγυπτίου Προέδρου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο έγινε παρουσία του υπουργού Άυνας της Αιγύπτου, στρατηγού Μοχάμεντ Ζάκι και του Ελληνα πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκου Γαριλίδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα