ΑΘΗΝΑ
12:55
|
20.04.2024
Με επιστολή τους, οι εκδότες ζητούν το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων μαζί με τα εποχικά καταστήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σύμπραξη Εκδοτών ζητά το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων μαζί με τα εποχικά καταστήματα πώλησης Χριστουγεννιάτικων ειδών, στις 7 Δεκέμβρη.

Με νέα επιστολή της, που απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η Σύμπραξη των Εκδοτών υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον 37 χώρες -ευρωπαϊκές και μη- έχουν αποφασίσει το άνοιγμα των βιβιλοπωλείων, αφού τα κατατάσσουν στα “καταστήματα ζωτικής ανάγκης”.

Οι εκδότες κάνουν στην επιστολή τους αναφορά στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και υπογραμμίζουν ότι είναι κυρίως σημαντικό να ανόιξου για τη “στήριξη όσων από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, την αποφυγή των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την παραγγελία βιβλίων μόνο μέσω των μεγάλων ιστοσελίδω και την αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφορών”.

Όπως εκτιμά η Σύμπραξη Εκδοτών, “το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θα ωφελήσει την ψυχική υγεία των πολιτών της χώρας. Οι εκδότες ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και μαζί με εμάς όλοι όσοι επιθυμούν την ανεκτίμητη συντροφιά του βιβλίου στο επίπονο διάστημα που διανύουμε”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα