ΑΘΗΝΑ
02:28
|
20.04.2024
“Είμαστε σε κρίση με την Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες. Ποτέ ξανά, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση, δεν είχαμε τόσο μακρά περίοδο διαρκούς έντασης”τόνισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Είμαστε σε κρίση με την Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες. Ποτέ ξανά, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση, δεν είχαμε τόσο μακρά περίοδο διαρκούς έντασης”τόνισε σήμερα μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους “Μεσογειακούς Διαλόγους” που διοργανώνει το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αναγνώρισε τις σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει στην Τουρκία επισημαίοντας πως πλέον η γειτονική χώρα δεν είναι εκείνη που προσπαθούσε στο παρελθόν να γίνει μέλος της ΕΕ και “να υπηρετεί τις ίδιες ευρωπαϊκές αξίες με όλες, αλλά μια χώρα που κάνει πολλά γρήγορα βήματα προς τα πίσω, με νεο-οθωμανικές τάσεις”. 

Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πως για την παρούσα κυβέρνηση η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, ειδικά των θαλάσσιων κοιτασμάτων, “δεν είναι απαραίτητα μια από τις βασικές προτεραιότητες”.  
  
“Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι μπορεί να συμβεί στον παράδεισο που ζούμε, το Αιγαίο, το Ιόνιο και την Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών για ενέργεια και της προστασίας του περιβάλλοντος” είπε χαρακτηριστικά. 

Σε σχέση με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης του ζητήματος τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο από την Τουρκία και τον “πρωτοφανή εκβιασμό της Ελλάδας και της Ευρώπης”.

Σχολιάζοντας την πολιτική και τον μηχανισμό που ετοιμάζει η ΕΕ για την αντιμετώπιση, υποτίθεται, του ζητήματος ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως “ανεξάρτητα από το πόσο έτοιμος είναι ο μηχανισμός, πόσο αποτελεσματική είναι η διαδικασία ασύλου, υπάρχει ένα όριο στον αριθμό”.

“Δεν μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε όλους” κατέληξε.   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα