ΑΘΗΝΑ
23:54
|
19.04.2024
Από την 1η Δεκέμβρη ανέστειλε τις περισσότερες υπηρεσίες λόγω τεράστιου όγκου δουλειάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνον οι βασικές υπηρεσίες διανομής και η νέα (ακριβότερη και υπό περιορισμούς) υπηρεσία της Γενικής Ταχυδρομικής “VIP αποστολή” παραμένουν σε λειτουργία. Η εταιρία από την 1η Δεκέμβρη ανακοίνωσε αναστολή των περισσότερων εργασιών λόγω του τεράστιου όγκου δουλειάς που επωμίσθηκε εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η απρόβλεπτα παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και η εντελώς αστάθμητη πρόβλεψη ως προς τον χρόνο επαναλειτουργίας τους έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις σε όλα τα δίκτυα μεταφορών. Η πίεση αυτή αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες λόγω της εορταστικής περιόδου, αφού, κατά παράδοση, αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση λιανικών πωλήσεων που υπό τις παρούσες συνθήκες εξυπηρετούνται στο σύνολό τους από ηλεκτρονικές αγορές και άρα καταλήγουν στον αγοραστή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η διοίκηση της Γενικής Ταχυδρομικής υποστηρίζει πως από την άνοιξη είχε πάρει μέτρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τη διανομή υπηρεσιών αυξημένων έως και 60 % σε σχέση με την περίοδο «κανονικότητας».

Εντούτοις στη συνέχεια διαπίστωσε ότι «η πίεση που ασκεί η αγορά ξεπερνάει ήδη αυτή τη δυνατότητα με άμεση συνέπεια τη δημιουργία δυσλειτουργικών φαινομένων (καθυστερήσεις, λάθη, ζημιές, παράπονα κτλ)».

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των πρόσθετων υπηρεσιών πλην της βασικής υπηρεσίας είτε απλής αποστολής είτε αποστολής με αντικαταβολή (ενδεικτικά αναστέλλονται οι αποστολές σπέσιαλ, παράδοση Σάββατο, παράδοση σε Δυσπρόσιτες κτλ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα