ΑΘΗΝΑ
19:35
|
24.04.2024
Υποστηρίζουν πως θα επιδιώξουν την καταγραφή και καταγγελία των διώξεων Χριστιανών ανά τον κόσμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώην δεξί χέρι του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ένας επιχειρηματίας με παρουσία στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερκής και ένας παραγωγός-σκηνοθέτης ταινιών στο Χόλυγουντ, όλοι τους μέλη της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, ανέλαβαν την ίδρυση μη κερδοσκοπικού ορθόδοξου οργανισμού με στόχο την καταγραφή και καταγγελία (μεταξύ άλλων) των διώξεων Χριστιανών ανά τον κόσμο.

Πρόεδρος και συνιδρυτής της ορθόδοξης “Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων” (OPAC) είναι ο Γιώργος Τζιτζίκος, πρώην Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου, πρώην Διευθυντής του Γραφείου Προεδρίας του Λευκού Οίκου.

Συνιδρυτής είναι ο επιχειρηματίας Άντριου Βενιόπουλος και Γραμματέας ο κινηματογραφικός παραγωγός Νικόλας Φουρρής.

Ο φορέας OPAC ιδρύθηκε στην Αμερική επειδή,όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Γιώργος Τζιτζίκος, «για πάρα πολύ καιρό, η υποβάθμιση και οι κατάφορες διώξεις εναντίον των Χριστιανών έγιναν αποδεκτές ως status quo».

Με αφορμή την σημερινή επίσημη έναρξη εργασιών του φορέα για την ανάδειξη και καταπολέμηση των διώξεων Χριστιανών απανταχού ο φορέας OPAC αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως φιλοδοξεί «να ρίξει φως στην αλήθεια των όσων συμβαίνουν στον κόσμο μας σήμερα, χωρίς φόβο ή δισταγμό».

Προξενεί πάντως εντύπωση πως οι ιδρυτές του φορέα ενεργοποιήθηκαν τώρα και όχι, για παράδειγμα, προ εξαετίας όταν σημειώνονταν οι απανωτές διώξεις, δολοφονίες και κακοποιήσεις Χριστιανών ιδιαίτερα σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου υπήρχαν κοινότητες με παρουσία, δράση και παράδοση αιώνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις εκκλησιών, μονών χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας που δέχθηκαν ανηλεείς επιθέσεις από τους τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους” και της “Αλ Κάιντα” από το 2014 και έπειτα…

Αντίθετα, ο φορέας αυτός εμφανίζεται σήμερα, σε μία περίοδο κατά την οποία παρατηρείται κυρίως από τον αμερικανικό παράγοντα αξιοποίηση ή και εργαλειοποίηση εντάσεων μεταξύ εκκλησιών της Ορθοδοξίας στην ανατολική και νότια Ευρώπη (βλέπε ουκρανικό αυτοκέφαλο κ.λπ.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα