ΑΘΗΝΑ
20:30
|
29.06.2024
Αύριο (6/12) διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας εθνοσυνέλευσης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο (6/12) διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας εθνοσυνέλευσης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Πέραν της δεξιάς και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης που έχει καλέσει σε αποχή μην αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα των εκλογών, στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν 107 μικρά και μεγάλα πολιτικά κόμματα, με 20 εκατομμύρια Βενεζουελάνους να καλούνται να αναδείξουν 277 βουλευτές.

Κυριότερος σχηματισμός της αριστερής αντιπολίτευσης στο κυβερνητικό Σοσιαλιστικό Κόμμα PSUV είναι ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων με το όνομα Alternativa Popular Revolucionaria (APR).

Την ίδια ώρα, ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαΐδό καλεί τον πληθυσμό σε αποχή, διενεργώντας παράλληλα μια αρκετά ύποπτη online ψηφοφορία για την εθνοσυνέλευση, όπως μάς αποκαλύπτει, από την «καρδιά» του Καράκας, ο Λεονάρντο Γκουτιέρεζ, γιος Τσαβίστα ακαδημαϊκού, που εργάζεται στο κρατικό κανάλι teleSUR και μέχρι πρόσφατα ανήκε στο PSUV.

Δέον να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με κυρώσεις κόμματα και πρόσωπα της αντιπολίτευσης που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, καθώς θεωρούν πως νομιμοποιούν την κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Πηγές: Telesur, Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Όρμπαν: Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να σύρουν την Ευρώπη στη σύγκρουση της Ουκρανίας

Οι Μαυριτανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Τιμές πετρελαίου: Για τρίτη εβδομάδα σε ανοδική πορεία, φόβοι για μείωση προσφοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα