ΑΘΗΝΑ
15:16
|
19.04.2024
Το Μπαχρέιν δεν θα επιτρέψει την εισαγωγή ισραηλινών αγαθών που παράγονται σε οικισμούς σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μπαχρέιν δεν θα επιτρέψει την εισαγωγή ισραηλινών αγαθών που παράγονται σε οικισμούς σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA, “αδειάζοντας” τον υπουργό Εμπορίου του κράτους του Κόλπου.

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού του Μπαχρέιν, Ζαγιέντ μπιν Ρασίντ Αλ Ζαγιάνι, είχε δηλώσεις προ ολίγων ημερών ότι η Μανάμα δεν θα κάνει διάκριση μεταξύ προϊόντων που παράγονται στο Ισραήλ ή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στο Γκολάν.

“Η δήλωση του υπουργού παρερμηνεύτηκε και το υπουργείο έχει δεσμευτεί για την ακλόνητη στάση της κυβέρνησης του Μπαχρέιν σχετικά με την τήρηση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών”, ανακοίνωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο BNA αργά την Παρασκευή, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Μπαχρέιν και Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός του κράτους του Κόλπου επίσης αρνήθηκε ότι υπάρχει συναίνεση οποιασδήποτε μορφής για εισαγωγή αγαθών από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Υπενθυμίζεται πως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποκατέστησαν πλήρως τις διπλωματικές τους σχέσεις τους με το Ισραήλ στις 15 Σεπτεμβρίου, σε μια συμφωνία στην οποία καθοριστικός ήταν ο ρόλος των ΗΠΑ.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα