ΑΘΗΝΑ
07:32
|
25.04.2024
Κόσμος βρέθηκε αποκλεισμένος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών στην Γραβιάς, ενώ φοιτητές είναι αποκλεισμένοι σε πολυκατοικία στην Πατησίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μικρή και συμβολική κίνηση με ένα λουλούδι για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που προσπάθησαν να κάνουν μερικές δεκάδες άνθρωποι τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες κατέληξε σε δεκάδες προσαγωγές στα τυφλά δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, φοιτητών, ακόμη και περαστικών.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις πρώτες πρωινές ώρες για μία μικρή κίνηση μνήμης και τιμής τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές ακόμη και δικηγόρων, στοιβάζοντας τους προκλητικά σε κλούβες.

Η αστυνομία αρχικά εμπόδιζε ακόμα και δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ να προσεγγίσουν το μνημείο, ενώ έπειτα προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές.

Μεταξύ των προσαχθέντων οι οποίοι στοιβάχτηκαν σε δύο κλούβες, οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, ο διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» Πάνος Γκαργκάνας, αρκετοί δημοσιογράφοι, γιατροί, συνδικαλιστές, φοιτητές. 

Κόσμος βρέθηκε αποκλεισμένος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών στην Γραβιάς, ενώ φοιτητές είναι αποκλεισμένοι σε πολυκατοικία στην Πατησίων.

Βίντεο από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο της Ελληνοφρένειας δείχνει αστυνομικούς να ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας.

Όπως ανέδειξε βίντεο της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» μέσα από τις κλούβες, οι προσαχθέντες απευθύνουν έκκληση για να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο βρίσκονται με αρκετούς ανθρώπους και αστυνομικούς των οποίων δεν γνωρίζουν το υγειονομικό προφίλ. Εξάλλου, οι προσαχθέντες τηρούσαν όλα τα μέτρα μέχρι που στοιβάχθηκαν μέσα στο λεωφορείο. Ωστόσο, οι εκκλήσεις τους έμειναν αναπάντητες.

Πηγές: ThePressProject, Αυγή, Ελληνοφρένεια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

War: What is it good for? Absolutely nothing

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη-Απεργεί η ΠΝΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα