ΑΘΗΝΑ
01:17
|
25.04.2024
Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Ινδονησίας συνελήφθη με την κατηγορία της δωροληψίας 1,2 εκ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Ινδονησίας συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία της δωροληψίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με επισιτιστική βοήθεια για όσους επλήγησαν από πανδημία κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τζουλιάρι Μπατουμπάρα κρίθηκε ύποπτος όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν βαλίτσες και φάκελοι γεμάτοι με χαρτονομίσματα αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο Μπατουμπάρα παραδόθηκε σήμερα το πρωί (6/12) στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, και έγινε ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης του Προέδρου Τζόκο Ουιντόντο που συνελήφθη για υπόθεση δωροδοκίας τις τελευταίες εβδομάδες.

“Αυτά είναι τα χρήματα του λαού… είναι επείγουσα βοήθεια που χρειάζεται για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και για την εθνική οικονομική ανάκαμψη”, δήλωσε ο Ουιντόντο μετά τη σύλληψη του Μπατουμπάρα, δεσμευόμενος ότι δεν θα προστατεύσει διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Η οικονομία της Ινδονησίας – η μεγαλύτερη της Νοτιοανατολικής Ασίας – έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και η κυβέρνηση έχει αναπτύξει προγράμματα βοήθειας όπως πακέτα τροφίμων για να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη.

Ο Μπατουμπάρα κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε σύστημα δωροδοκίας που συνδέεται με ένα τέτοιο πακέτο επισιτιστικής βοήθειας, λαμβάνοντας χρήματα από δύο εταιρείες, που επιλέχθηκαν για να διανείμουν δέματα με τρόφιμα στους πληγέντες από την πανδημία.

Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου ρουπιών (70.000 σε δολάρια ΗΠΑ).

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα