ΑΘΗΝΑ
01:51
|
05.10.2023
Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επεκτείνει τον βασικό νόμο που ψήφισε η Κνέσετ το 2014.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κνέσετ ίσως πραγματοποιήσει ψηφοφορία αυτήν την εβδομάδα με αίτημα την διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε εκκένωση των οικισμών της Δυτικής Όχθης.

“Σκοπεύω να παρουσιάσω το νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα”, δήλωσε ο βουλευτής Ζβι Χάουζερ του κεντροδεξιού κόμματος Derech Eretz, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επεκτείνει τον βασικό νόμο που ψήφισε η Κνέσετ το 2014 και απαιτεί πανεθνικού χαρακτήρα δημοψήφισμα ή έγκριση 80 βουλευτών για οποιαδήποτε απόσυρση του Ισραήλ από την περιοχή στην Ιερουσαλήμ ή τα υψίπεδα του Γκολάν.

Το νομοσχέδιο του Χάουζερ θα έκανε το ίδιο βήμα απαραίτητο εάν το Ισραήλ αποφασίσει να εκκενώσει οποιονδήποτε από τους 130 οικισμούς της Δυτικής Όχθης όπου ζουν ορισμένοι έποικοι, ουσιαστικά θέτοντας αξεπέραστα κοινοβουλευτικά εμπόδια σε όποια κυβέρνηση θελήσει ή πιεστεί να προχωρήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται πως το ”ειρηνευτικό σχέδιο” του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης επέτρεπε στο Ισραήλ να προσαρτήσει τελικά το 30% της Δυτικής Όχθης.

Από την άλλη πλευρά, την περασμένη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε μια σειρά ψηφισμάτων που κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει τη δραστηριότητα του διακανονισμού και να αποσυρθεί στις γραμμές πριν από το 1967.

Πηγές: The Jerusalem Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα