ΑΘΗΝΑ
03:47
|
25.04.2024
Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επεκτείνει τον βασικό νόμο που ψήφισε η Κνέσετ το 2014.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κνέσετ ίσως πραγματοποιήσει ψηφοφορία αυτήν την εβδομάδα με αίτημα την διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε εκκένωση των οικισμών της Δυτικής Όχθης.

“Σκοπεύω να παρουσιάσω το νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα”, δήλωσε ο βουλευτής Ζβι Χάουζερ του κεντροδεξιού κόμματος Derech Eretz, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επεκτείνει τον βασικό νόμο που ψήφισε η Κνέσετ το 2014 και απαιτεί πανεθνικού χαρακτήρα δημοψήφισμα ή έγκριση 80 βουλευτών για οποιαδήποτε απόσυρση του Ισραήλ από την περιοχή στην Ιερουσαλήμ ή τα υψίπεδα του Γκολάν.

Το νομοσχέδιο του Χάουζερ θα έκανε το ίδιο βήμα απαραίτητο εάν το Ισραήλ αποφασίσει να εκκενώσει οποιονδήποτε από τους 130 οικισμούς της Δυτικής Όχθης όπου ζουν ορισμένοι έποικοι, ουσιαστικά θέτοντας αξεπέραστα κοινοβουλευτικά εμπόδια σε όποια κυβέρνηση θελήσει ή πιεστεί να προχωρήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται πως το ”ειρηνευτικό σχέδιο” του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης επέτρεπε στο Ισραήλ να προσαρτήσει τελικά το 30% της Δυτικής Όχθης.

Από την άλλη πλευρά, την περασμένη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε μια σειρά ψηφισμάτων που κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει τη δραστηριότητα του διακανονισμού και να αποσυρθεί στις γραμμές πριν από το 1967.

Πηγές: The Jerusalem Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα