ΑΘΗΝΑ
01:17
|
27.04.2024
«Kατευθυνόμενη» ενέργεια μικροκυμάτων φαίνεται να είναι η κύρια αιτία των μυστηριωδών συμπτωμάτων που αναφέρθηκαν από αμερικανικό προσωπικό που σταθμεύει στην Κούβα και την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μελέτη που ανέθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η «κατευθυνόμενη» ενέργεια μικροκυμάτων φαίνεται να είναι η κύρια αιτία των μυστηριωδών συμπτωμάτων που αναφέρθηκαν από αμερικανικό προσωπικό που σταθμεύει στην Κούβα και την Κίνα.
Η μελέτη από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικών και Ιατρικής (NASEM) ανατέθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην έκθεσή της, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της NASEM κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συμπτώματα όπως ζάλη, κεφαλαλγία, κόπωση, ναυτία, άγχος και απώλεια μνήμης που βίωσαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες ήταν «συνεπή με τις επιδράσεις της κατευθυνόμενης, παλμικής ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων (RF)».

Συνολικά, η κατευθυνόμενη παλμική ενέργεια RF, ειδικά σε εκείνους με τις διακριτές πρώιμες εκδηλώσεις της, φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός μηχανισμός για την εξήγηση αυτών των περιπτώσεων.

Η αιθουσαία διαταραχή που ονομάζεται επίμονη στάση ορθοστατικής αντίληψης (PPPD) ονομάστηκε «δευτερεύων ενισχυτικός μηχανισμός» σε ορισμένους ασθενείς με χρόνια συμπτώματα.

Οι εμπειρογνώμονες δεν απέκλεισαν και άλλους πιθανούς λόγους, λέγοντας ότι η ασθένεια σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να οφείλεται σε «πολλαπλούς παράγοντες». Ωστόσο, δεν βρήκαν «καμία πειστική απόδειξη» ότι οι διπλωμάτες υπέφεραν από φυτοφάρμακα που ψεκάστηκαν στην Αβάνα και «ήταν πολύ απίθανο» να έπεσαν θύματα του ιού Ζίκα.

Τα φυτοφάρμακα περιγράφηκαν ως κύρια πηγή των συμπτωμάτων που βίωσαν Αμερικανοί και οι Καναδοί διπλωμάτες στην Αβάνα σε μια μελέτη του 2019 που ανέθεσε η καναδική κυβέρνηση και μια ξεχωριστή ισραηλινή μελέτη από την ίδια χρονιά.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η έκθεση κυκλοφόρησε τώρα και μπορεί να προσθέσει στα δεδομένα και τις αναλύσεις που μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλήξουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα ως προς το τι συνέβη», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη μελέτη NASEM.

Το αμερικανικό κυβερνητικό προσωπικό και οι οικογένειές τους άρχισαν να αναφέρουν συμπτώματα όπως ζάλη, πόνο στο αυτί και προβλήματα όρασης ενώ είχαν σταθμευτεί στην Αβάνα στα τέλη του 2016 και στο αμερικανικό προξενείο στο Γκουάνγκτζου στη νότια Κίνα στις αρχές του 2017. Η μυστηριώδης ασθένεια που ονομάστηκε «σύνδρομο Αβάνας» προκάλεσε πολλές θεωρίες , από τη χρήση ηχητικών και ηλεκτρομαγνητικών όπλων έως κάποια άγνωστη μόλυνση και μαζική υστερία.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα