ΑΘΗΝΑ
02:18
|
27.04.2024
Οι θεράποντες ιατροί γνωστοποίησαν ότι ο μικρός πάσχει από μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, μία επιπλοκή που παρουσιάζεται στους ασθενείς με κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο οκτάχρονος ασθενής από τον Πύργο που έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί του 8χρονου γνωστοποίησαν ότι ο μικρός πάσχει από μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, μία επιπλοκή που παρουσιάζεται στους ασθενείς με κορονοϊό, και όχι από την πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο Kawasaki που αρχικά συσχετίστηκε με τη μόλυνση του παιδιού.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για μία σπάνια αντίδραση του οργανισμού που φαίνεται πως έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της στη χώρα μας. 

Ο μικρός παρουσιάζει καρδιακή ανεπάρκεια, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και υποβάλλεται σε μη επεμβατικό αερισμό (χορήγηση οξυγόνου). Η κατάστασή του κρίνεται ως κρίσιμη, αλλά σταθερή. 

Ο 8χρονος, ο οποίος είναι μέλος οικογένειας με 10 παιδιά στην οποία υπήρξαν κρούσματα, παρουσίασε αρχικά πυρετό, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Ο πατέρας του νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, οι θεράποντες ιατροί του εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του.

“Είναι στην εντατική τρεις ημέρες. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταφέρουμε να νικήσουμε αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε να βγει από την εντατική” υπογράμμισε ένας απ’ αυτούς.

Η οικογένεια του μικρού Γιάννη που αριθμεί 10 παιδιά, είχε εκτεθεί στη λοίμωξη και τον περασμένο μήνα, κάποια μέλη της είχαν ασθενήσει. Τότε το αγόρι δεν είχε συμπτώματα covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα εμφάνισε κάποια συμπτώματα, μεταξύ αυτών και πυρετό και οι γονείς του αμέσως κινητοποιήθηκαν και μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας αλλά και με βάση την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από νέο κορονοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει τόσο με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ

Επίσης, γιατροί στη βόρεια Ιταλία, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών μικρότερων των 9 ετών με σοβαρά συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό και οίδημα στις αρτηρίες που προσομοιάζουν στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

Τα παιδιά αυτά εμφάνιζαν συμπτώματα πυρετού, συμπτώματα στο πεπτικό και μια αρκετά γενικευμένη αγγειακή φλεγμονή που μπορούσε να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα