ΑΘΗΝΑ
03:21
|
10.05.2024
"Κόκκινο" χτυπά τα τελευταία 24ωρα το θερμόμετρο της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών σε βάρος των Παλαιστινίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Κόκκινο” χτυπά τα τελευταία 24ωρα το θερμόμετρο της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Καλαντίγια της Δυτικής Όχθης.

Απόψε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυμάτισαν έναν Παλαιστίνιο πολίτη επειδή φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές τους να σταματήσει κάθε κίνηση ενώ βρισκόταν κοντά σε σημείο ελέγχου κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό.

Ο τραυματίας φέρεται πως τραυματίστηκε στο κάτω μέρος του σώματός του.

Το σημείο ελέγχου λίγη ώρα μετά έκλεισε.

Το πρωί είχαν τραυματιστεί άλλοι τέσσερις νεαροί Παλαιστίνιοι (εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά) και έξι Ισραηλινοί ασφαλίτες στη διάρκεια συγκρούσεων στον ίδιο παλαιστινιακό καταυλισμό.

Οι Ισραηλινοί είχαν εισέλθει στον καταυλισμό Καλαντίγια ντυμένοι με πολιτικά με πρόσχημα έρευνα για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου από κοντινό εβραϊκό εποικισμό.

Δολοφονία Παλαιστίνιου εφήβου

Το απόγευμα της Παρασκευής Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυμάτισαν θανάσιμα τον 13χρονο έφηβο Αλί Αμπού Αλίγια ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ανέγερση εβραϊκού εποικισμού κοντά στο χωριό του αλ Μουγκαίρ που είναι κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Ο άδικος χαμός του 13χρονου Παλαιστίνιου προκάλεσε οργή σε πλήθος χιλιάδων που μετέτρεψαν την κηδεία του το περασμένο Σάββατο σε αντικατοχικό συλλαλητήριο.

Δεν έλειψαν ούτε οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής και Ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι αντιδράσεις των χιλιάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών ήταν τόσο έντονες που ανάγκασαν αξιωματούχους της αποστολής της ΕΕ στην Ιερουσαλήμ να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν έρευνα για τις συνθήκες δολοφονίας του εφήβου.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ καταδίκασε την δολοφονία του παιδιού λέγοντας πως συμπεριλαμβάνεται στη μακρά λίστα εγκλημάτων των κατοχικών αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα