ΑΘΗΝΑ
04:41
|
22.05.2024
Άγνωστο το ποσό που έδωσε η εταιρεία για τα 600 τραγούδια του βραβευμένου με Νόμπελ μουσικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Universal Music έκλεισε συμφωνία για την αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων του συνολικού έργου του μουσικού Μπομπ Ντίλαν, το οποίο απαρτίζεται από 600 τραγούδια από το “Blowin’ in the Wind” μέχρι το “ Wind to Knockin’ on Heaven’s Door”. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό “Guardian” (Γκάρντιαν) πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς δισκογραφικών δικαιωμάτων εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για τη δισκογραφική καριέρα έξι δεκαετιών του Ντίλαν παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι εκτιμήσεις μιλάνε για 9ψήφιο νούμερο και μάλιστα ίσως μεγαλύτερο από 300 εκατομμυρίων δολαρίων.  Ο Αμερικανός μουσικός, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερες από 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, είναι ο πρώτος μουσικός που τιμήθηκε το 2016 από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

“Δεν είναι μυστικό ότι η τέχνη της στιχουργικής είναι το θεμελιώδες κλειδί κάθε σπουδαίας μουσικής”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Universal Music, σερ Λούσιαν Γκρενγκ. “Ούτε είναι βέβαια μυστικό ότι ο Μπομπ Ντίλαν είναι ένας από τους μεγαλύτερους στιχουργούς στον κόσμο”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Ο Ντίλαν έχει ηχογραφήσει έργα του περισσότερες από 6.000 φορές μέσα στις έξι δεκαετίες της καριέρας του. Από το 1988 έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες – με εξαίρεση φυσικά την περίοδο της πανδημίας. 

“Είναι προνόμιο και ευθύνη να εκπροσωπείς το συνολικό έργο ενός εκ των μεγαλύτερων μουσικών όλων των εποχών, του οποίου η συνεισφορά στον πολιτισμό δεν μπορεί να εκτιμάται”, σχολίασε η Τζούντι Γκέρσον, η επικεφαλής των πνευματικών δικαιωμάτων της  Universal Music Publishing Group και πρώτη γυναίκα πρόεδρος μιας παγκόσμιας μουσικής εταιρείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το ουδέτερο και η (νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική) «θρησκεία» της ατομικής επιθυμίας

Κέιτ Μπλάνσετ: Δήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το φόρεμά της στις Κάννες;

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα