ΑΘΗΝΑ
19:51
|
23.04.2024
Ο Πάπας θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη, την Ουρ, τη Μοσούλη, την Ερμπίλ και την Καρακός, από τις 5 ως τις 8 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Μάρτιο του 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος θα γίνει ο πρώτος Πάπας που θα επισκεφθεί το Ιράκ και θα περιοδεύσει στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ο ποντίφικας, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει τα 84, θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη, την Ουρ (σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη είναι η γενέτειρα του Αβραάμ), αλλά και τη Μοσούλη, την Ερμπίλ και την Καρακός, από τις 5 ως τις 8 Μαρτίου.

Η περιοδεία στο Ιράκ θα είναι το πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί ο Πάπας εδώ κι έναν χρόνο (ακυρώθηκαν όλα λόγω της πανδημίας), αλλά θα σηματοδοτήσει και την πρώτη -ιστορική- επίσκεψη Πάπα στη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ χαρακτήρισε το προγραμματισμένο ταξίδι “ιστορικό γεγονός που λειτουργεί ως συμβολικό μήνυμα ειρήνης για το Ιράκ και για ολόκληρη την περιοχή”.

Ο πρόεδρος του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ, είχε καλέσει επισήμως τον Πάπα Φραγκίσκο στη χώρα τον Ιούλιο του 2019. Ο Πάπας σχεδίαζε να πραγματοποιήσει το ταξίδι μέσα στο 2020, αλλά η πανδημία τον υποχρέωσε να αναβάλει το σχέδιό του.

Μετά τον πόλεμο των ΗΠΑ το 2003 και τις επιδρομές του Ισλαμικού Κράτους το 2014, στο Ιράκ έχουν απομείνει μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί

Το 2000, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ ήταν ο πρώτος Πάπας που είχε επιχειρήσει να επισκεφθεί την αρχαία πόλη της Ουρ, τη μυθολογική γενέτειρα του Αβραάμ, ο οποίος θεωρείται ο πατριάρχης των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών: του Χριστιανισμόυ, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Το δικό του ταξίδι θα συνδυαζόταν με περιοδεία στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, αλλά οι διαπραγματεύσεις του Βατικανού με τον τότε ηγέτη της χώρας, Σαντάμ Χουσεΐν δεν κατέληξαν σε συμφωνία και η επίσκεψη ματαιώθηκε.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα