ΑΘΗΝΑ
22:01
|
06.06.2023
Η θέση μας στον κόσμο δεν θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη γιατί δεν έχει συνείδηση και συμπόνοια λέει ο Πούτιν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η “Τεχνητή Νοημοσύνη και ο μετασχηματισμός της πραγματικότητάς μας” ήταν το κεντρικό θέμα ανάρτησης που έκανε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Facebook.

Η ανάρτηση, που συνοδεύτηκε με φωτογραφικό στιγμιότυπο χειραψίας του Ρώσου Προέδρου με λευκό ανδροειδές, επιχείρησε να αναδείξει την πρόοδο της ρωσικής τεχνολογίας στον τομέα της ψηφιοποίησης.

Ο ανταγωνισμός άλλωστε με ΗΠΑ, Κίνα και ΕΕ είναι κάτι παραπάνω από έντονος και αναμένεται να γίνει σφοδρός τα επόμενα λίγα χρόνια.

Αφορμή για τον προβληματισμό του Προέδρου Πούτιν πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη έδωσε σύσκεψη με ανώτερα στελέχη της τεχνολογίας και βιομηχανίας ψηφιοποίησης. ‘Οπως διαπίστωσε, η ζωή “αλλάζει γρήγορα και πρέπει να μπορούμε να προσαρμοστούμε”.

“Τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα φορτηγά δοκιμάζονται ήδη στους δρόμους της Ρωσίας, τα σχετικά ντοκουμέντα προσφέρονται στο Ιντερνετ ενώ τα πρόστιμα για την παραβίαση των κανόνων καταγράφονται αυτόματα και πληρώνονται αυτόματα” σημειώνει ο Ρώσος πρόεδρος.

Και συνεχίζει: “Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι ρωσικές. Οι επιστήμονές μας εργάζονται σε υψηλό διεθνές επίπεδο. Μετά δυσκολίας προλαβαίνουμε να παρατηρήσουμε πόσο απίστευτα έχει αλλάξει ο κόσμος μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Αλλά η θέση μας στον κόσμο δεν θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη οιουδήποτε είδους. Δεν έχει τα κύρια πράγματα: συνείδηση και συμπόνοια”.

Το επιμύθιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν το άφησε για το τέλος: “Γι’αυτό και μόνον ένα πρόσωπο μπορεί να είναι Πρόεδρος. Και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις ανθρώπινες ποιότητες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά

Κουτσούμπας: Δεν είναι πράσινος ο καπιταλισμός

Νίκη της Ν.Δ. βλέπει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα